Els fets de Canet ens recorden que som en una lluita antifeixista

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

En Joan té 82 anys, i ahir fou ferit per un grup de feixistes a Canet de Mar que, amb la cara coberta, van retirar les creus grogues que hi havia a la platja per denunciar la “mort de la democràcia”.

Sovint oblidem que l’estructura d’Estat més important de l’Estat espanyol és l’extrema dreta, i ho fem perquè els mitjans d’Atresmedia i Mediaset -com també diaris i ràdios- han aconseguit normalitzar la presència de figures que pregonen la intolerància. El president de la Fundación Francisco Franco, Tabarnia i agents dels Mossos d’Esquadra que munten una associació vinculada amb l’extrema dreta, són una peça més del teler per alimentar el discurs del nacionalisme autoritari.

Les eleccions del 21 de desembre no eren -només- unes eleccions per derrotar el 155, eren unes eleccions per votar i escollir entre el feixisme i l’antifeixisme. La deriva discursiva de Pedro Sánchez, i el naixement de la plataforma ultranacionalista d”España Ciudadana’, serveix per entendre que sovint, dins el marc de la tolerància, mitjans com per exemple TV3 estan donant espais de debat a qui alimenta les tesis feixistes. La presència de VOX a la televisió pública és injustificada, sigui per representació electoral o per la intolerància que desprèn el seu discurs.

La paradoxa de la tolerància de Karl Popper és molt clara, Per mantenir una societat tolerant, aquesta ha de ser intolerant amb la intolerància. Oblidar que estem immersos en una lluita antifeixista és un error majúscul. Aquells que no toleren el color groc o qualsevol símbol que denunciï la manca de solucions polítiques a un conflicte polític han de xocar, sempre, amb la fermesa de la lluita antifeixista. No fer-ho és alimentar una bèstia que destrueix tot el que l’envolta.

- Publicitat -