Barceló (C’s): “És evident que Colau actua al servei dels independentistes, no representa a tothom”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Barceló és portaveu adjunt del Grup Municipal de Barcelona de Ciutadans i regidora del districte de Sants-Montjuïc i de Sant Martí. Parlem de la gestió de la ciutat, dels joves barcelonins, de l’habitatge, del turisme, de la mobilitat i del govern municipal. Revista Mirall és un espai dels i pels joves.

Què vol el jove de Barcelona?

Hi ha temes que els preocupa moltíssim com el treball i l’habitatge digne, a més d’accés a la formació. Però és un col·lectiu que a més queixar-se, proposa. I nosaltres treballem en aquesta línia.

Què els hi ha de transmetre Ciutadans?

- Publicitat -

Pel que fa a l’habitatge, en lloc de parlar d’un lloguer social, hauríem de parlar d’un lloguer assequible al llarg de la vida de totes les persones. No és el mateix una persona que s’independitza sola que una que té tres fills, no té les mateixes necessitats.

Amb el parc buit d’habitatges que tenim, s’hauria de negociar amb els propietaris. Pel que fa al treball, s’haurien d’incrementar les borses de treball i compensar aquelles empreses que acomiaden a menys gent. S’haurien d’aprovar clàusules socials amb les empreses que treballen externes a l’Ajuntament perquè contractin joves això com una bona gestió de beques. Tenim també un acord pels pressupostos que és un complement salarial pels joves.

Com es trasllada el resultat del 21D a les eleccions municipals?

Hem de seguir treballant tot i tenir les enquestes a favor. Parlarem amb els joves i els hi farem propostes per guanyar-nos la seva confiança. Va ser un bon resultat però hem de ser prudents, hem de treballar als carrers. No pots fer lleis si no t’apropes a la seva realitat.

Pla de les mans de Maria Magdalena Barceló / Alba Garcia
Pla de les mans de Maria Magdalena Barceló / Alba Garcia

Però, el vot del 21D va ser a favor o en contra de la unitat d’Espanya?

Era un vot que buscava una alternativa diferent. Hi ha gent que està cansada del monotema que paralitza les institucions. Però no podem parlar de vot a favor o en contra de la unitat perquè hi ha partits com el PP o el PSC que també apostaven per això.

Nosaltres treballem amb propostes reals, la política ha de ser útil i pràctica. Malgrat això, evidentment que el monotema estava present però la diferència que portàvem era la possibilitat de canvi i il·lusió. I si algun dia Ciutadans governa la Generalitat, ho farà en nom de tothom. Representem a tots, i hi ha certs polítics que se n’obliden d’això.

Quin model de ciutat volen?

Barcelona és la ciutat de les oportunitats per la gent que té amb un bon nivell empresarial, teixit associatius i del tercer sector. És una ciutat que té moltes coses positives per funcionar i no se l’hi ha de posar bastons a les rodes com s’ha fet en aquesta legislatura. Ara sembla una ciutat adormida i no la podem deixar bloquejada.

El govern municipal no compta gaire amb vosaltres.

Han perdut moltes oportunitats de diàleg. No es van adonar que en guanyar les eleccions només tenien onze regidors. No han dialogat ni amb nosaltres ni amb les altres forces, amb certs temes haurien de fer un gest amb tots els grups i arribar a pactes de ciutat com amb les persones sense llar.

“No es van adonar que van guanyar les eleccions amb onze regidors. No han dialogat ni amb nosaltres ni amb les altres forces, amb certs temes haurien de fer un gest amb tots els grups i arribar a pactes de ciutat com amb les persones sense llar”

Hi ha una situació de bloqueig?

Nosaltres podem proposar però si el govern no actua, no podem fer res. Podem aportar i si presenten bones mesures, hi votarem a favor. Però es fan com es fan les coses i hi ha una manca d’avaluació en els seus programes.

És un problema de seguretat?

La Guàrdia Urbana és un cos professional però la persona que la gestiona no està molt per la labor. Amb els problemes de seguretat que hi ha hagut a la ciutat, l’alcaldessa hauria d’haver comparegut i haver donat explicacions amb el què ha passat.

“Amb els problemes en seguretat que hi ha hagut a la ciutat, l’alcaldessa hauria d’haver comparegut i haver donat explicacions amb el què ha passat”

I què en pensa dels pisos contenidors?

No ho podem permetre. No podem passar dels barracons de les escoles als barracons dels habitatges. És una mesura ràpida.

Es pot ampliar el parc?

És que a una ciutat hi ha coses que primer tu deies que era d’una manera i que després la realitat dels recursos un altre. Ells se n’han adonat al cap de tres anys. Quan governes, has de ser sincer i ara s’inventen altres mesures. L’habitatge no es fa d’un dia per l’altre.

Com el model turístic…

Ha d’estar regularitzat. Apostem per un turisme de qualitat i cultural. Tenim una ordenança de seguretat que haurien de fer complir, i en canvi les volen rebaixar. No es pot fer campanya en contra del turisme.

Nou Barris és un dels barris on més s’ha implicat l’alcaldessa.

Segueix tenint un 15% de pobresa severa. Colau ha deixat la proximitat dels districtes, només cal parlar amb les persones. No és anar a fer només una xerrada. Colau està més enfocada al procés, als eslògans i als titulars que no pas a la nostra ciutat i al dia a dia de les persones.

Maria Magdalena Barceló amb el periodista Miquel López-Egea / Alba Garcia
Maria Magdalena Barceló amb el periodista Miquel López-Egea / Alba Garcia

Parlem de transport públic.

“Dime de qué presumes y te diré de qué careces”. Nosaltres vam fer una proposta de transport gratuït en episodis d’alta contaminació i no ho ha aplicat.

Quina nota reben en mobilitat?

Un dos, sent positiva.

Què s’hauria de fer?

No tenen projecte de ciutat per aquest tema. Hauríem de tenir un transport públic de qualitat amb aparcaments dissuasius al final de la ciutat.

“No tenen projecte de ciutat amb la mobilitat”

I si parlem de bicicletes?

No som Amsterdam, no podem anar implantant carris bicis així com així. El que era un tema de consens s’ha convertit en un despropòsit. Han de fer-los adients i sent conscients de les persones. S’han d’implementar correctament.

També hi ha la proposta de les superilles.

Són el malson dels adults i dels nens, va perjudicar els comerciants. El govern té un problema de gestió i planificació.

“Les superilles són el malson dels adults i dels nens, van perjudicar els comerciants. El govern té un problema de gestió i planificació”

Què és el que s’ha gestionat pitjor?

L’habitatge. No hi ha planificació amb els albergs, amb la gent sense llar. I és un problema any rere any.

Agència europea del medicament, Mobile World Congress…

S’ha de fomentar més la marca Barcelona. La senyora alcaldessa no va anar ni a negociar l’agència. No es pot crear inseguretat i inestabilitat.

Ada Colau actua al servei dels independentistes?

És evident. No solament falta hi ha una diàleg sinó que no representa a tothom. Ella, com molts altres, no s’ha d’oblidar que representa a la ciutat i les seves idees haurien de quedar en un segon pla. No ha sabut veure el seu paper representatiu de la ciutadania i de la ciutat.

“No solament falta hi ha una diàleg sinó que no representa a tothom”

Maria Magdalena Barceló / Alba Garcia
Maria Magdalena Barceló / Alba Garcia
- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca