Diumenge 05 Abril, 2020

L’Antifa de Neumünster: “Que vulguin tancar Puigdemont per rebel·lió és ridícul”

Més llegits

El Gobierno retalla 215M€ del fons que rep Catalunya per a polítiques actives d’ocupació

El Ministeri de Treball i Economia Social ha retallat en 215 milions d'euros el fons que rep la Generalitat...

L’Espanya infectada

Aquests dies de confinament he avançat en una lectura que tenia a mitges, Ascenso y Crisis: Europa, 1950-2017, un...

Ha muerto Luis Eduardo Aute y ahora todo es peor

“Presiento que tras la noche vendrá la noche más larga, quiero que no me abandones, amor mío, al alba” Ha muerto Luis Eduardo...

L’amenaça del Suprem fa efecte: els presos polítics no es confinaran a les seves cases

Les presons catalanes han descartat que els nou líders independentistes condemnats per impulsar l'1-O es confinin a les seves...

L’afició del València CF que alguns han amagat (I)

És un calorós dia de juny a la ciutat de València. Després de passar el matí llegint Twitter comence...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

“No pensem que Puigdemont sigui un criminal, per això pensem que la seva detenció no és justa. De quin crim seria responsable?”. Així de sorprès es mostrava un dels portaveus del grup Antifeixista de Neumünster, localitat situada al nord d’Alemanya, al ser preguntat per la criminalitat de Carles Puigdemont.

“Que el vulguin tancar per rebel·lió és ridícul. Creiem que la idea de l’autodeterminació dels pobles justifica el referèndum de Catalunya, i l’acte de votar no és un crim sinó un dret fonamental de les societats democràtiques”.

“Diuen que els independentistes són violents però per a nosaltres la violència consisteix, sobretot, en la repressió contra el referèndum i contra els intents de formar Govern a Catalunya i contra el moviment independentista en general”, subratllava.

“De quin crim seria responsable?”

Tot i no estar d’acord en totes les posicions de JxCAT, des de l’Antifa de Nemünster volen mostrar “la solidaritat amb la lluita dels catalans per a la seva autodeterminació i sobretot, per les reformes socials bloquejades per Madrid”.

El portaveu del grup ha comentat a Revista Mirall que ells no han organitzat les diferents concentracions davant la presó de Neumünster sinó que han volgut donar suport als diferents grups de catalans del nord d’Alemanya. “Fins ara, eren sobretot protestes espontànies però ens agradaria cooperar més i coordinar-nos millor”. També ha exposat que alguns membres de l’esquerra dubten sobre si expressar el seu suport o no per la causa catalana i que, per aquest motiu, volen organitzar diferents grups de discussió pública amb diversos experts.

“Estem convençuts que serà alliberat”

“Com a antifeixistes som demòcrates i degut que la separació de poders és un pilar fonamental en les societats democràtiques, estem en contra que un govern influeixi en les decisions d’un tribunal”, exposaven. “En els processos de després del G20 a Hamburg, hem vist que en molts casos hi ha hagut una jurisdicció política on l’opinió pública i la pressió pel govern val més que les mateixes proves”. Així, expressen que “estem convençuts que Puigdemont serà alliberat”.

Malgrat tot, des de l’Antifa de Neumünster desconeixen què és el que farà la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb Puigdemont. “Alemanya necessita una Espanya estable com a soci comercial i per això van detenir a Puigdemont, per ajudar a apagar la flama catalana. Si funciona o no aquest pla, depèn però de la decisió dels tribunals”.

“Cal recordar que històricament Alemanya ha recolzat Espanya. El bombardeig de Guernica s’explica per ideologies paral·leles de Hitler i Franco”, detallava. “Fins i tot, als anys 60 hi va haver una cooperació política i econòmica en l’Alemanya democràtica i l’Espanya feixista. Ja ho deia Bill Clinton ‘It‘s the economystupid‘. Si hi ha avantatges econòmics, els drets humans no resulten importants”, argumentava el portaveu.

“Alemanya necessita una Espanya estable com a soci comercial i per això van detenir a Puigdemont”

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Els millors de la setmana

L'Espanya infectada Kershaw es fa les mateixes preguntes que ens hem fet sovint molts historiadors, i que també jo mateix, des de la meva condició...

Consells per recuperar el son durant el confinament

Més hores de mòbil, manca de rutines, excés d'informació negativa i més ansietat són alguns dels efectes del confinament i tot això perjudica tant...

Canadell preveu una pèrdua del 10% del PIB i un atur del 20% a Catalunya

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, preveu una caiguda del 10% del Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya a...

El projecte mèdic català de respiradors ja arriba a 60 països i 5.000 col·laboradors

En només dues setmanes, un projecte que va néixer a unes petites oficines de Barcelona s'ha acabat convertint en un fenomen d'impacte mundial. Es...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca