Diumenge 31 Maig, 2020

L’Antifa de Neumünster: “Que vulguin tancar Puigdemont per rebel·lió és ridícul”

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

“No pensem que Puigdemont sigui un criminal, per això pensem que la seva detenció no és justa. De quin crim seria responsable?”. Així de sorprès es mostrava un dels portaveus del grup Antifeixista de Neumünster, localitat situada al nord d’Alemanya, al ser preguntat per la criminalitat de Carles Puigdemont.

“Que el vulguin tancar per rebel·lió és ridícul. Creiem que la idea de l’autodeterminació dels pobles justifica el referèndum de Catalunya, i l’acte de votar no és un crim sinó un dret fonamental de les societats democràtiques”.

“Diuen que els independentistes són violents però per a nosaltres la violència consisteix, sobretot, en la repressió contra el referèndum i contra els intents de formar Govern a Catalunya i contra el moviment independentista en general”, subratllava.

“De quin crim seria responsable?”

Tot i no estar d’acord en totes les posicions de JxCAT, des de l’Antifa de Nemünster volen mostrar “la solidaritat amb la lluita dels catalans per a la seva autodeterminació i sobretot, per les reformes socials bloquejades per Madrid”.

El portaveu del grup ha comentat a Revista Mirall que ells no han organitzat les diferents concentracions davant la presó de Neumünster sinó que han volgut donar suport als diferents grups de catalans del nord d’Alemanya. “Fins ara, eren sobretot protestes espontànies però ens agradaria cooperar més i coordinar-nos millor”. També ha exposat que alguns membres de l’esquerra dubten sobre si expressar el seu suport o no per la causa catalana i que, per aquest motiu, volen organitzar diferents grups de discussió pública amb diversos experts.

“Estem convençuts que serà alliberat”

“Com a antifeixistes som demòcrates i degut que la separació de poders és un pilar fonamental en les societats democràtiques, estem en contra que un govern influeixi en les decisions d’un tribunal”, exposaven. “En els processos de després del G20 a Hamburg, hem vist que en molts casos hi ha hagut una jurisdicció política on l’opinió pública i la pressió pel govern val més que les mateixes proves”. Així, expressen que “estem convençuts que Puigdemont serà alliberat”.

Malgrat tot, des de l’Antifa de Neumünster desconeixen què és el que farà la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb Puigdemont. “Alemanya necessita una Espanya estable com a soci comercial i per això van detenir a Puigdemont, per ajudar a apagar la flama catalana. Si funciona o no aquest pla, depèn però de la decisió dels tribunals”.

“Cal recordar que històricament Alemanya ha recolzat Espanya. El bombardeig de Guernica s’explica per ideologies paral·leles de Hitler i Franco”, detallava. “Fins i tot, als anys 60 hi va haver una cooperació política i econòmica en l’Alemanya democràtica i l’Espanya feixista. Ja ho deia Bill Clinton ‘It‘s the economystupid‘. Si hi ha avantatges econòmics, els drets humans no resulten importants”, argumentava el portaveu.

“Alemanya necessita una Espanya estable com a soci comercial i per això van detenir a Puigdemont”

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Països aïllats, hospitals transformats i dificultats dels donants: els reptes del trasplantament de medul·la en pandèmia

Els trasplantaments de medul·la de donants que no són familiars van caure un 69% a l'Estat a l'abril, quan se'n van fer 11 (36...

Filmin, amb 2.300 títols en català, augmenta els subscriptors entre un 10% i un 15%

La pandèmia del coronavirus ha enganxat els catalans davant les pantalles. Així ho constaten les dades de totes les plataformes de visionat en línia....

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca