Per la mort de Déu!

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

En l’època en què Mariano Rajoy defensava els referèndums, el Partit Popular recollia firmes en contra de l’Estatut català argumentant que aquest atemptava contra la igualtat dels espanyols.

Després de set anys de govern Rajoy, sembla que l’executiu està poc preocupat per allò que suposadament defensava a l’oposició: a banda de demonitzar els referèndums que tant havia defensat; el país viu en un context de desigualtat flagrant. Espanya és un dels països de la UE amb un repartiment de la riquesa més desigual; pateix una preocupant bretxa salarial de gènere; exclou als espanyols emigrats del sistema sanitari i als immigrants; ignora els drets de les persones trans, refugiats, etc. La llista és gairebé tan extensa com la Bíblia.

No tenint-ne prou amb ignorar o afavorir aquestes desigualtats, el govern espanyol també lluita a favor d’una disparitat celestial. Aquesta setmana, la Ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha tornat a fer onejar les banderes dels edificis militars a mig pal per commemorar la mort de Jesucrist.

Espanya és un país aconfessional, dit d’una altra manera, l’Estat espanyol no reconeix cap religió com a oficial. Un no pot deixar de preguntar-se, llavors, per què De Cospedal —i altres abans que ella— commemora la mort de Jesucrist, o com és que un Ministre de l’Interior condecora a la Verge, tot, evidentment, des dels seus càrrecs públics. Participarà Rajoy al proper Ramadà? Homenatjarà Soraya a Buda durant el Vesak? On és la igualtat dels espanyols que tant pregonen? Qui sap, potser la igualtat només consisteix en el fet que tots puguem anar pel món amb la Rojigualda sota el braç. Si és així, que Déu ens agafi confessats.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca