eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Die Linke: “Volem que Alemanya intervingui per mediar en aquest conflicte”

  “Els catalans han demanat de manera pacífica la independència i han votat a les eleccions. Puigdemont ha estat escollit democràticament, volen que sigui el seu president. Ara ha estat criminalitzat per fer exactament pel que va ser escollit. Quina democràcia és aquesta?”. Així ha reflexionat portaveu de salut i sindicats de la formació alemanya d’esquerres Die Linke al Parlament d’Hamburg, Deniz Çelik.

  En una entrevista telefònica amb Revista Mirall, Çelik ha explicat que “part de la població alemanya està en xoc després que Puigdemont hagi passat pels països escandinaus sense problemes, ara estigui retingut a alemanya. “No creiem que Alemanya hagi d’extradir o enviar Puigdemont a Espanya”.

  “No creiem que Alemanya hagi d’extradir o enviar Puigdemont a Espanya”

  El portaveu de Die Linke ha exposat que tot i no tenir enquestes, “molta gent és crítica en aquest aspecte perquè Catalunya és democràtica i ha escollit al seu president democràticament” i ha afegit que “molts veuen que la justícia a Espanya s’està polititzant i això els xoca”.

  Çelik ha comentat que des de Die Linke esperen que la Cancellera alemanya, Angela Merkel, intenti propiciar un diàleg: “Volem que el govern alemany intervingui per mediar en aquest conflicte per tal de poder començar un diàleg”. Malgrat tot, “no sabem com actuarà Merkel”. “Penso que el govern alemany no es confrontarà amb el govern espanyol amb la justícia política”. “No hem vist cap esforç ni cap moviment per començar un diàleg si a Alemanya li ha de costar desestabilitzar la UE”.

  Els interessos econòmics entre Espanya i Alemanya

  - Publicitat -

  D’aquesta manera ha explicat també en aquest mitjà que Alemanya “té molts interessos econòmics amb Espanya de companyies alemanyes. Més que no pas interessos en democràcia o en l’estat de dret”. També ha recordat l’immobilisme de la Unió Europea: “La UE diu que compartim valors democràtics però no hi ha hagut mediació en aquest conflicte”.

  El portaveu del grup ha volgut concretar que en la llei alemanya hi ha quelcom similar als casos pels quals el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha imputat Carles Puigdemont: “Hi ha el cas de traïció del govern del Land però inclou l’ús de la violència. En el cas català, no n’hi ha hagut”.

  “La UE diu que compartim valors democràtics però no hi ha hagut mediació en aquest conflicte”

  “Tenim un article, a Alemanya, que s’assembla moltíssim al que Rajoy va fer servir a Catalunya. Si per exemple, el govern regional d’Hamburg es volgués independitzar, se li podria aplicar l’article 37 des del govern federal alemany per tal de parar-li els peus i treure-li el poder”, ha remarcat.

  Die Linke ja va dir aquest diumenge que qualificava de “vergonya” l’arrest de Puigdemont i que “hauria de ser posat en llibertat”.

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  Des del 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció ens ajuda a continuar endavant.

  Els més llegits

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca