Els carrers seran sempre nostres?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

 

1 d’octubre. Carrers plens. Societat organitzada. Somriures i ànsies de llibertat. El passat és passat, i el cadenat del 78 està més prop que mai de trencar-se. Són molts els records que m’inunden d’aquells dies en què vaig poder viure en primera persona la vostra lluita: la lluita del poble català per trencar-ho tot i començar de zero. Però, encara que vaig portar-me una experiència inoblidable, també vaig portar-me plors, crits, ira i ràbia contra tots aquells que van causar 1000 ferits, una imatge paupèrrima de l’Estat espanyol i, el que és més important, van generar una fractura social i territorial que molt probablement esdevinga impossible tornar a cosir.

Barcelona l'1 d'octubre /JÚLIA SENDRA
Barcelona l’1 d’octubre /JÚLIA SENDRA

Hui han passat ja quasi tres mesos, i pareix que, com a tot moment revolucionari, la reacció intenta reconstruir el passat i fer com si res haguera passat: la seva Restauració ha començat, sota la figura de Inés Arrimadas, a qui acompanyen els principals actors de la Transició a Catalunya i els principals mitjans de comunicació. En una campanya marcada pels polítics empresonats i per errades incommensurables per part de l’independentisme s’ha generat la possibilitat de que s’inicie la Restauració a Catalunya. En una jornada de reflexió com la d’avui vull donar el meu suport al poble de Catalunya, i convidar-vos a tots i a totes a no deixar véncer a la por, a no deixar véncer els de sempre. Com va dir l’Albano, això no va de donar-ho tot per perdut, sinó de no rendir-vos; això no va de velocitat, sinó de resistència; això no va de banderes, sinó de dignitat; això no va d’egos, sinó d’una oportunitat històrica per construir un moviment nacional-popular que no deixe ningú enrere. Amb el record dels qui van lluitar, dels qui lluiten i dels qui lluitaran contra la monarquia, contra les cloaques de l’Estat i contra els qui nuguen les ànsies de més llibertat, us desitge molta sort demà. Aprofiteu el temps que us queda per a reflexionar abans de votar, perquè demà potser siga la vostra última oportunitat per fer caure l’estaca.

Votem per ser lliures /JÚLIA SENDRA
Votem per ser lliures /JÚLIA SENDRA
Barcelona l'1 d'octubre /JÚLIA SENDRA
L’ambient a la Plaça de Catalunya l’1 d’octubre /JÚLIA SENDRA
Barcelona despertava repleta de missatges com aquest /JÚLIA SENDRA
Barcelona despertava repleta de missatges com aquest l’1 d’octubre /JÚLIA SENDRA

 

 Ací la cridada que em va fer la BBC: pillat in fraganti

- Publicitat -