Ens volem vives, lliures i rebels

Aquest 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista, és un dia més per a nosaltres, les feministes. Un dia més dels 364 restants en la nostra lluita per la defensa dels drets de les dones i de les persones trans. Un dia que avui, des de la Revista Mirall, aprofitem per mostrar-nos com un mitjà compromès amb la defensa dels valors de la democràcia, el republicanisme i el feminisme. Uns principis que ens empenyen a treballar per erradicar la xacra social que representa el terrorisme masclista.

Aquest 2017 s’han produit un total de 90 els feminicidis a l’Estat espanyol. Una de cada quatre dones ha patit o patirà una agressió sexual greu al llarg de la seva vida. I gairebé un 20% de nosaltres, les joves, hem experimentat violència física o sexual per part de les nostres parelles.

Cal dir-ho fort i clar: les dones som violentades pel simple fet de ser dones. Aquesta violència no és aïllada, sinó que és fruit del sistema patriarcal opressor que té com a finalitat controlar els nostres cossos, la nostra sexualitat i la nostra vida.

Aquesta violència contra les dones, diaria, s’exerceix sense ser visible i en un entorn que ens obliga a convire i no denunciar. Patim violència al carrer, a la feina, als bars, atemptats contra la nostra dignitat i els nostres cossos. En els mitjans de comunicació denunciem com ens neguen la paraula i la presència com a expertes, com ens tracten com a objectes i no com a subjectes polítics amb capacitat de crear relat. Patim violència per part de la publicitat que ens imposa models de bellesa irreals i opressors que ens bombardegen amb la idea que mai serem prou primes i perfectes. I patim violència institucional, política i judicial com estem veient aquests dies amb el cas de La Manada.

I perquè tot això acabi haurem d’avançar cap a un nou model de relacions allunyat de la violència estructural patriarcal, amb unes noves masculinitats que es basin en les coresponsabilitats. Haurem de reivindicar-nos com a subjectes actius, empoderar-nos per reclamar el dret a decidir sobre els nostres cossos i vides, independentment del nostre gènere o opció sexual. Haurem de lluitar pel nostre dret de viure lliures.

Perquè ens volem vives, lliures i rebels. I no oblidem mai, que entre totes, ho podem tot.

Captura de pantalla 2017-11-24 a las 17.06.07

- Publicitat -

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Iceta assegura que ara no és el moment per crear un impost per a les grans fortunes

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat partidari d'un impost per a les gran fortunes però posa en dubte que ara sigui...

Gairebé el 100% dels hotels de la Costa Brava del Baix Empordà estan oberts, i amb ocupacions millors de les esperades

La crisi del coronavirus no ha impedit que gairebé el 100% dels hotels de la Costa Brava del Baix Empordà hagin obert, i amb...

Mauri no ha vist el diàleg de Sánchez per “per cap banda”

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, no confia en una sortida dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat i assegura que mentre el...

Bonvehí aposta per fer un partit que “governi bé les institucions”

El president del PDeCAT, David Bonvehí, considera que "l'excepcionalitat" de Junts per Catalunya "ha passat" i que ara "hi ha necessitat de tenir una...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca