Diumenge 31 Maig, 2020

Manifest: La Nova Cultura per la República

Més llegits

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

Experts estimen que hi haurà un augment de separacions i divorcis després del confinament

Experts han alertat que l'anomenat 'efecte setembre' que s'experimenta després de períodes vacacionals a l'estiu, Nadal i fins i...

George Floyd i les flames del oprimits

George Floyd no va tornar a sa casa i tota la seua ciutat va decidir que ja n’hi havia...

La peripècia de Cs per relacionar el tancament de Nissan amb l’independentisme

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat el tancament de la planta de Nissan a Barcelona...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Davant el moment polític que viu Catalunya, Revista Mirall ha treballat en col·laboració amb joves del món cultural, periodístic i polític del país, per fer un text conjunt que ja té el suport de més de cinquanta personalitats

La Nova Cultura per la República

Catalunya viu en un Estat d’excepció des del dia 20 de setembre. Les legítimes voluntats del poble català, expressades amb les 555 consultes populars, sis anys de mobilitzacions i a les urnes en les eleccions del 25 de novembre de l’any 2012 i del 27 de setembre de l’any 2015, no han estat respectades per les institucions de l’Estat espanyol. La negativa a una solució democràtica que permeti l’expressió de l’anhel del 80% d’un poble, i l’aposta per la judicialització i la repressió policial, executada l’1 d’octubre, emplacen la ciutadania a prendre partit.

L’Estat actua amb arbitrarietat i impunitat contra qualsevol oposició a la idea de l’Espanya uniforme i centralista. Qualsevol alternativa que qüestiona aquest discurs és durament censurada pels poders mediàtics i polítics amb estratègies de desprestigi i manipulació. Per frenar un nou pensament, l’Estat és capaç de fer ús de les tàctiques del terror, la repressió i l’empresonament. Les càrregues contra la ciutadania que defensen el lliure exercici del dret a l’autodeterminació i les detencions del president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, alerten que l’hora és greu. Els fets actuals ens recorden que la repressió política de l’Estat espanyol no és uniforme, és transversal, ja que són moltes més les persones que han estat empresonades per qüestions polítiques amb les quals també volem compartir la nostra solidaritat.

El govern central ha negat, i nega, la realitat política catalana representada en les seves institucions, el caràcter de subjecte polític i les legítimes aspiracions republicanes amb un tracte paternalista i de condescendència contra la voluntat dels catalans i les catalanes que volen autodeterminar-se. Una actitud que, ara mateix, és alimentada amb la presència dels 10.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya preparats per intervenir.

Vivim un context d’ofensiva contra el sistema educatiu català, la immersió lingüística, la cultura i les llibertats democràtiques de reunió i premsa. A més, els comptes de la Generalitat han estat intervinguts. Un clima de control que clama per la resistència.

El jovent no podem deixar d’oposar-nos a aquesta situació. Per allò que varen viure els nostres avis i les nostres àvies i no volem pels nostres fills i les nostres filles, hem de restar fidels al compromís de defensar els valors de la democràcia, el republicanisme, el feminisme i totes les llibertats de ser i d’estimar en llibertat. És moment de fer possible un moviment constituent que camini ferm i sense dilacions cap a un país ecològicament sostenible, amb igualtat de gènere i que blindi els drets civils aconseguits i treballi pels que han de venir. Un país on la llibertat individual es tradueixi en benestar col·lectiu.

Signa el manifest

Consulta tots els signants

Descarregat el manifest

Format PDF

Format Imatge

Nova Cultura Republica

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

ERC situa al juliol la pròxima reunió de la taula de diàleg

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha defensat l'acord del seu partit amb el PSOE que facilitarà la sisena pròrroga...

Els millors de la setmana

Guerra de sexes: nova narrativa de les crisis financeres Tenint en compte el mite de la dona imposat per Simone de Beauvoir en El segon...

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per covid-19 a l’Hospital de Martorell

L'home detingut el 8 d'abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d'una víctima de la covid-19 mentre exercia...

El Govern destina 5 M€ a ajudar als professionals del sector cultural que havien quedat descoberts durant la pandèmia

El Govern destinarà cinc milions d’euros als professionals del sector cultural que, com ha explicat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, "no han tingut...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca