L’altre Madrid (fotoreportatge)

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Un dia de septembre com altre qualsevol a Madrid. Manifestants omplin, com quasi tots els dies, la Puerta del Sol. No obstant, aquesta manifestació té alguns elements insòlits: urnes, paperetes, estelades i crits de “democràcia” i “Madrid está con el pueblo catalán” dibuixen al “lloc on va nèixer tot”, en paraules d’en Íñigo Errejón, un paisatge atípic. Ell i altres personalitats de l’esquerra espanyola com l’humorista Facu Díaz, que va actuar recentment a Barcelona, es deixen veure en la concentració organitzada per la plataforma Madrileños por el derecho a decidir en defensa de la celebració del refrerèndum català este 1 d’octubre. “Ja no és a soles la celebració del referèndum”, ens conta Íñigo, que ens explica que el govern de Rajoy està cometent un “atropello democrático” a Catalunya. En la mateixa línia va l’humorista, que exposa com la imatge que s’ha donat de la ciutat de Madrid en moltes ocasions és injusta, i que una bona part de Madrid “está comprometida con el derecho a decidir y con los Derechos Humanos”. Tanmateix, ens conta com creu que Catalunya, “con el corazón en la mano” creu que no aconseguirà votar pels impediments que hi posarà el govern de Rajoy.

Com plantejava Orwell al gran clàssic 1984, el PP està utilitzant una mena de “neolengua” per a normalitzar atemptats contra la democràcia i els Drets Humans, I com ho fa? Bingo! En nom de la democràcia i dels Drets Humans, fent-nos pensar que els demòcrates són els Guàrdies Civils que van a Catalunya al crit de “a por ellos” i el golpista el govern català, que vol traure les urnes per a que el seu poble decidisca lliurement el seu futur i tinga l’oportunitat històrica de solucionar un problema que porta molts anys en l’aire i que cap polític de l’Estat espanyol ha sigut capaç de solventar després de molts anys de reivindicacions cada vegada més multitudinàries. No obstant això, hi ha molta gent a l’Estat espanyol que ja no es creu el discurs de sempre de la premsa espanyola i espanyolista, que tracta de desinformar a la ciutadania a costa de perdre credibilitat un dia darrere d’un altre. La història és nostra i la fan els pobles. Com cantava Xavi Sarrià, no esteu sols, no tingueu por.

DSC_1568
Les estelades es barrejen amb banderes castellanistes i tricolors a Madrid // Júlia Sendra
DSC_1583
Entrevista a Íligo Errejón a Sol// Júlia Sendra
DSC_1501
Des dels joves fins els més majors, a la mani pel dret a decidir// Júlia Sendra

DSC_1489

- Publicitat -

 

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca