L’app de l’1-O que evita la censura

Davant l’amenaça constant de censura, amb anul·lació webs amb informació sobre el referèndum, trobar informació sobre aquest o simplement esbrinar on votar aquest pròxim diumenge és una odissea. Per això, un grup de professionals independents de les TIC, conjuntament amb col·laboradors d’altres àmbits, han decidit posar fil a l’agulla. Han creat una app per difondre tota la informació bloquejada dels darrers dies.

“Creiem en la llibertat d’informació i difusió i és per això que hem decidit obrir-ne nous canals”, expliquen des d’1-O App. “La Generalitat no ha obert cap aplicatiu Mobile, i actualment l’accés a internet s’efectua més d’un 50% de les vegades des de dispositius mòbils”.

“L’app està orientada sobretot a usuaris Mobile d’entre 40 i 60 anys que encara no es familiaritzen amb Twitter o que no coneixen suficientment Internet com per accedir a webs a través d’un Proxy”, detallen a Revista Mirall. “Hem intentat aglutinar tota la informació estratègica pels usuaris partint de 3 conceptes: informa’t, participa i difon”.

Informa’t, participa i difon

Els usuaris que es descarreguin l’app de l’1-O, poden consultar el punt de votació que tenen assignat. Els creadors han fet una rèplica del cens electoral i l’han allotjat en servidors protegits per tal de poder donar alternatives als atacs de la web oficial.

L’aplicació també permet accedir a la ja bloquejada web oficial sense necessitat de fer-ho a través de Proxys i a tota la informació de Twitter relacionada amb l’1-O sense necessitat de ser-ne usuaris.

- Publicitat -

Ofereix també un ampli ventall de material gràfic relacionat amb l’1-O, des de cartells a díptics, amb la possibilitat de compartir-los a les xarxes socials i diferents aplicacions de missatgeria instantània. I com tota app, permet activar-ne les notificacions per estar informat al minut de qualsevol novetat.

Difícil de tancar

Dos dies de publicar l’aplicació i crear el canal de Twitter han tingut més de 5.000 descàrregues i 150 verificacions a Google Play amb 5 estrelles.

De moment, l’1-O App es distribueix via Google Play i Apple Store i tot el seu “core” es localitza en aquests servidors. “Si l’Estat espanyol volgués retirar-la, hauria de demanar-ho per tant a Google i Apple”, comenten. “No és un tràmit ràpid, i a part, pel tipus de contingut i estructura, no és una aplicació susceptible per a ser tancada ràpidament”.

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Moció de cesura

Al contraatac

Pànics morals

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca