La cultura entra en joc

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquest matí a les 12 hores a la plaça de la Gardunya es presenta el manifest Decidim cultura impulsat per Joan Manuel Tresserras entre diferents agents del món cultural. Un manifest que crida a la participació en el referèndum de l’1-O per donar valor a la cultura i teixir la nova República amb des de la cultura.

En el manifest signat per Joan Fontcuberta, Joan Vila Grau, Vicenç Altaió, Guille Milkyway o Isona Passola entre molts altres s’erigeix en defensa de la participació democràtica en el referèndum d’aquest diumenge. Així més de tres mil professionals han signat el manifest, un manifest que va començar a circular el dimarts passat, entre l’expectació i l’emoció del sector per tal de poder formar part i ser consultats en un moment tan determinant del procés.
D’altra banda la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya ha cridat a manifestar-se contra la repressió policial a la mateixa hora, en un manifest declarant el següent: “Denunciem la manipulació dels mitjans de comunicació amb l’objectiu de distorsionar la bona convivència amb la qual el poble català està portant a terme aquests moments difícils de la seva història.” I amb cartells amb l’eslògan “artists against police state“.

Aquest acte arriba en un moment de màxima tensió entre l’estat i el Govern de la Generalitat. D’altra banda, però és considerable la massiva mobilització del món cultural en favor del referèndum establint una clara hegemonia a favor de l’1-O.

- Publicitat -