“L’ocupació de la UB és indefinida”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Conversem amb Jordi Vives, portaveu d’Universitats per la República, moments després de l’ocupació de l’edifici de la UB de Plaça Universitat.

Quan decideixen els estudiants fer un pas endavant i organitzar-se en forma d’Universitats per la República?

El moviment sorgeix el mes de maig passat, vam treballar per fer una plataforma unitària que treballés pel Pacte Nacional pel Referèndum i aglutinés totes les universitats. Des d’aleshores ha plogut molt, a l’estiu i durant els primers dies de setembre hem fet una nova crida als estudiants perquè tinguin en compte la conjuntura actual i estiguin llestos per mobilitzar-se i organitzar-se pel referèndum.

Avui heu ocupat la Universitat de Barcelona de Plaça Universitat. Ho teníeu previst?

- Publicitat -

Quan érem a la primera concentració hem vist que superàvem les expectatives, ens esperàvem mil o dues mil persones, i érem milers. Hem vist que els joves i els estudiants estaven per la causa de defensar el referèndum. Per aquest motiu la plataforma, formada per estudiants, professors, administració, sindicats i moviments socials hem decidit ocupar aquest espai d’ocupació simbòlica.

Fins quan teniu previst ocupar?

No ha fet més que començar. Tenim un programa d’actes i fem difusió d’aquest a la xarxa. Hem consensuat amb la UB l’ocupació, i estaven d’acord amb el que estem fent. Han mostrat la seva predisposició a cedir els espais per ser-hi el temps que faci falta, coincideixen en l’ànim pacífic i reivindicatiu. A més, hi ha un molt bon clima amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, estem en diàleg constant.

L’ocupació és indefinida, sempre atents al context polític que viu el país. Els pròxims dies veurem com succeïxen els esdeveniments, però partim del fet arran de la realitat decidim què farem.

Hi ha quelcom preparat per l’1 d’octubre?

Tenim la consigna de defensar els col·legis electorals perquè se celebri el referèndum amb totes les garanties democràtiques, restarem atents perquè això sigui així. El moviment aposta per la desobediència civil.

I què vol dir això?

No hi ha cap acció concreta plantejada, l’entenem de forma general perquè en el moment concret es materialitzi. No podem avançar accions ni mobilitzacions si no sabem què ens trobarem.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca