L’agost acaba i l’agitació torna a prendre la ciutat. Per això mateix us recomanem tres activitats per superar la reentré. Tres activitats que ens tornaran a posar en orbita. Si us he passat l’estiu avorrits mirant vídeos al YouTube. Ara torna l’acció, per això us recomanem d’anar a veure l’exposició Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius Migratoris, la pel·lícula Al sostre del món i llegir Luces de Bohèmia.
Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris
Arts Santa Mònica Centre de la creativitat
Entrada lliure
La Rambla, 7. Barcelona
L’Arts Santa Mònica mostra l’exposició Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris, fins al 24 de setembre. Pilar Parcerissas n’és la comissaria. Walter Benjamin és un dels filòsofs més en voga del pensament occidental. La seva tràgica mort a Portbou i els motius de què es va rodejar en última instància hi han suscitat molts debats intel·lectuals. Pilar Parcerissas explora com a comissària la seva maleta en un projecte que ha al·legat diferents escoles de Belles Arts europees. Així i a partir del llibre de Walter Benjamin Les Tesis sobre la filosofia de la Història, es creen diferents obres al investigar allò que Benjamin portava a la maleta del seu exili. D’altra banda l’exposició crea un eix (Berlín-Bordeus-Portbou) que registra el recorregut vital del filòsof alemany.
Al sostre del món, Rémi Chayé
Diumenge, 22:00 hores
Entrada lliure
Plaça Salvador Seguí, 1 – 9. Barcelona
El festival Puttanesca projecte aquest estiu una pel·lícula cada diumenge. Aquesta estació ha projectat diferents pel·lícules d’animació que posen a les dones en el centre del focus. El viatge de Chihiro, Persepolis, Brave són alguns dels títols d’animació que mostren protagonistes normalment amagades; les noies com a heroïnes. Aquest diumenge es projectarà Al sostre del món, un film d’aventures on una filla de l’aristocràcia russa vol trobar al seu avi, desaparegut després d’un viatge d’exploració de l’àrtic. El film del director Rémy Chayé destaca pel seu tractament de la imatge, i el respecte amb el qual tracta l’espectador. Una aventura àrtica de descobriment i clàssica que farà delícies a grans i a petits.
Luces de Bohèmia, Ramón del Valle-Inclán
1920
Preu: entre 6 i 15€
Ramón María del Valle-Inclán creà amb aquesta obra de teatre l’esperpent. Una deformació de la realitat, en la que el llenguatge cínic ens demostra tal com és tot. La genial obra descriu les últimes hores de vida de Max Estrella, poeta bohemi del Madrid de 1920. Els protagonistes s’endinsen en la nit madrilenya per descriure el sistema d’opressió en el que es basava la restauració espanyola. Valle-Inclán descriu a la perfecció tot un món, que d’alguna manera i salvant les distàncies encara podem veure al nostre voltant. Cal destacar l’escena dotze, on els personatges defineixen l’esperpent, ho fan en una conversa que es balanceja entre la llum del pensament i l’absurditat surrealista. Luces de Bohèmia és doncs una obra de teatre que va aconseguir fixar un moment històric en el qual podem veure també la nostra realitat.