eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Si t’avorreixes és perquè vols!

  L’agost acaba i l’agitació torna a prendre la ciutat. Per això mateix us recomanem tres activitats per superar la reentré. Tres activitats que ens tornaran a posar en orbita. Si us he passat l’estiu avorrits mirant vídeos al YouTube. Ara torna l’acció, per això us recomanem d’anar a veure l’exposició Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius Migratoris, la pel·lícula Al sostre del món i llegir Luces de Bohèmia.

   

  Les maletes de Portbou

  Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris

  Arts Santa Mònica Centre de la creativitat

  Entrada lliure

  La Rambla, 7. Barcelona

  L’Arts Santa Mònica mostra l’exposició Les maletes de Walter Benjamin. Dispositius migratoris, fins al 24 de setembre. Pilar Parcerissas n’és la comissaria. Walter Benjamin és un dels filòsofs més en voga del pensament occidental. La seva tràgica mort a Portbou i els motius de què es va rodejar en última instància hi han suscitat molts debats intel·lectuals. Pilar Parcerissas explora com a comissària la seva maleta en un projecte que ha al·legat diferents escoles de Belles Arts europees. Així i a partir del llibre de Walter Benjamin Les Tesis sobre la filosofia de la Història, es creen diferents obres al investigar allò que Benjamin portava a la maleta del seu exili. D’altra banda l’exposició crea un eix (Berlín-Bordeus-Portbou) que registra el recorregut vital del filòsof alemany.

  - Publicitat -

   

  tout-en-haut13

  Al sostre del món, Rémi Chayé

  Diumenge, 22:00 hores

  Entrada lliure

  Plaça Salvador Seguí, 1 – 9. Barcelona

  El festival Puttanesca projecte aquest estiu una pel·lícula cada diumenge. Aquesta estació ha projectat diferents pel·lícules d’animació que posen a les dones en el centre del focus. El viatge de ChihiroPersepolisBrave són alguns dels títols d’animació que mostren protagonistes normalment amagades; les noies com a heroïnes. Aquest diumenge es projectarà Al sostre del món, un film d’aventures on una filla de l’aristocràcia russa vol trobar al seu avi, desaparegut després d’un viatge d’exploració de l’àrtic. El film del director Rémy Chayé destaca pel seu tractament de la imatge, i el respecte amb el qual tracta l’espectador. Una aventura àrtica de descobriment i clàssica que farà delícies a grans i a petits.

   

  Valle Inclàn

  Luces de Bohèmia, Ramón del Valle-Inclán

  1920

  Preu: entre 6 i 15€

  Ramón María del Valle-Inclán creà amb aquesta obra de teatre l’esperpent. Una deformació de la realitat, en la que el llenguatge cínic ens demostra tal com és tot. La genial obra descriu les últimes hores de vida de Max Estrella, poeta bohemi del Madrid de 1920. Els protagonistes s’endinsen en la nit madrilenya per descriure el sistema d’opressió en el que es basava la restauració espanyola. Valle-Inclán descriu a la perfecció tot un món, que d’alguna manera i salvant les distàncies encara podem veure al nostre voltant. Cal destacar l’escena dotze, on els personatges defineixen l’esperpent, ho fan en una conversa que es balanceja entre la llum del pensament i l’absurditat surrealista. Luces de Bohèmia és doncs una obra de teatre que va aconseguir fixar un moment històric en el qual podem veure també la nostra realitat.

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  Des del 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció ens ajuda a continuar endavant.

  Els més llegits

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca