Si t’avorreixes és perquè vols!

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquest cap de setmana no us deixarem avorrir-vos. Barcelona pot semblar adormida a l’agost. Per això us recomanem que sortiu de casa i aprofiteu el cap de setmana amb tres activitats que us faran gaudir de la ciutat, quan tothom està de vacances. Així doncs amorreu el nas a la pantalla i llegiu les nostres tres recomanacions; sortir de festa a Sants. Veure Donnie Darko a la Filmoteca de Catalunya i llegir La pell freda d’Albert Sánchez Piñol.

Decoració del carrer Santa Cecília
Decoració del carrer Santa Cecília

Festes de Sants

Divendres nit

Gratuït

Barrri de Sants, Barcelona

Sant Bartomeu marca les festes de Sants. Però encara més ho fan els seus carrers decorats. Diferents motius decoren els carrers del barri, però nosaltres ens fixarem en un per ser concrets i no fallar el tret. El carrer de Santa Cecília, decorat amb el Quixot, ofereix un viatge dins dels llibres del famós cavaller errant. Ho fa amb els motius quixotescos per excel·lència però també amb llibres. Motiu central de la clàssica novel·la. Avui, divendres, a la nit oferirà Discomòbil Revival dels anys 60, 70 i 80 (divendres 22:00 hores). L’excusa perfecta per sortir de festa i gaudir de les festes populars de Barcelona.

 

Donnie Darko de Richard Kelly
Donnie Darko de Richard Kelly

Donnie Darko, Richard Kelly

Dissabte 19:00 hores

Preu: entre 3 i 4 €

Plaça Salvador Seguí, 1 – 9, Barcelona

Dissabte a les set de la tarda la Filmoteca de Catalunya projecta Donnie Darko. Un inquietant film auto predictiu que ens submergeix en una família típica de Virigina (EUA). En un petit poble Donnie tindrà una visió que canviarà el curs de la seua vida i implicarà a fets i criatures paranormals. Aquesta aventura escabrosa entra de ple en el món de les paradoxes temporals i viatges interdimensionals. Una tradició que hem pogut veure també en films com Interstellar o Arrival, en el que com apunta Jorge Carrión, mostren una confusió entre el present i el passat. I que Rick and Morty explota totes aquestes teories per fer riure les audiències cansades de Family Guy. Donnie Darko així és un film que a través d’una complicada trama esdevé una pel·lícula de culte, alhora que és un critica aguda de les classes mitjanes nord-americanes.

 

la pell freda

La pell freda, Albert Sánchez Piñol

2002

Preu: entre 9 i 19 €

La pell freda (2002) d’Albert Sánchez Piñol és una història que al·lucinarà al lector des de la primera línia. Una novel·la fantàstica que ens explica l’aventura tenebrosa d’un oficial atmosfèric en una illa perduda de l’Atlàntic Sud. L’illa només té un habitant; Batís Caffó, que no ajudarà al narrador. La primera nit que passa l’oficial atmosfèric descobreix el gran secret de l’illa, uns increïbles éssers enemics de l’home. Pinyol construeix una història que veu de Lovecraft, Joseph Conrad, alhora que construeix un món paranoic, fred, asfixiant i genial. La novel·la d’unes tres-centes pàgines es llegeix amb la facilitat que caracteritza l’estil de Piñol. Així és ideal per passar una tarda i oblidar la calor de la gran ciutat gràcies al gèlid clima de l’illa dels Citauca. Una novel·la que aquesta tardor es podrà veure als cinemes.

- Publicitat -