Si t’avorreixes és perquè vols!

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’agost ens ha donat una treva de calor i l’hem d’aprofitar, d’aquesta manera us proposem tres activitats per tal d’aprofitar el cap de setmana i fer aquelles visites que sempre posterguem. Per això us recomanem l’exposició de la col·lecció Bassat d’art contemporani; veure el film El delator i visitar el mural de Fernando Leon a l’Hospitalet de Llobregat.

 

Fundació Bassats
Col·lecció Bassat

La col·lecció Bassat

Entrada lliure

Nau Gaudí. Cooperativa 47, Mataró

Les col·leccions d’art privades són un dels principals bastions de l’art. La seva història va lligada a la de tots els moviments artístics i ens permeten redescobrir el nostre patrimoni cultural d’una manera extremadament particular. Sempre segons la mirada del propietari/col·leccionista. Per això us recomanem d’anar a veure la Col·lecció Bassat a Mataró, una col·lecció d’art que inclou a grans noms de l’art català, entre ells Miró, Tàpies, però també Zush, Henry Moore o Perejaume. La mostra actual en exposició; Art Contemporani a Catalunya 80-89 (II), resumeix la dècada dels anys 80 a Catalunya. Un moment d’obertura i en el qual van ser exposades moltes obres que mai havien entrat a les nostres fronteres; l’avantguarda russa, LeonardoModigliani, i un llarg etcètera. Una exposició que ens mostra un temps i un lloc, sempre a través dels ulls del fons de la Col·lecció Bassat. 

 

El delator

El delator, John Ford

Divendres, 17:00 hores / Dissabte 22:00 hores.

Preu: entre 3 i 4 euros.

Plaça Salvador Seguí, 1 – 9. Barcelona

La Filmoteca de Catalunya ha dedicat aquest juliol a comparar duess grans figures del cinema dels EUA, John Ford i Howard Haws. Els dos en els seus films mostren dues ànimes diferents del poble nord-americà. La pel·lícula que ens ocupa exposa un tema universal. La traïció per la salvació pròpia. El Delator (1935), ambientada en el Dublín dels anys 20. Un exmebre de l’IRA delata un company seu per tal de cobrar una recompensa. El relat agafa una estructura circular que ens porta a conèixer la nit Dublinesa i a acompanyar el protagonista pels diferents inferns de l’existència. D’altra banda, tot el film està impregnat d’una posició política sobre el futur de l’illa i la fe catòlica molt arrelada en el moviment independentista irlandès. Una pel·lícula que de ben segur es pot relacionar amb l’actualitat política catalana.

 

©Clara Antón
©Clara Antón

12+1 “Codicia”

Entrada lliure

Carrer Rosalía de Castro. Hospitalet de Llobregat

El districte cultural de l’Hospitalet de Llobregat viu per l’art, el porta al carrer i el difon. Així cada mes Contorno Urbano porta a un muralista a fer un mural just a la sortida de la parada de Metro de Torrassa, al carrer Rosalía de Castro. Enguany ja són a la segona edició d’aquest projecte i Fernando Leon signa el mural titulat “La codícia”. Una al·legoria d’aquest desig representada per l’artista holandès valent-se d’un estil pop que recorda a George Dunning, per l’ordenació de la composició, els colors i el moviment transmès en el dibuix. Fernando Leon destaca la sensació de falta de satisfacció que va associada al desig d’avarícia, així com la voluntat de deixar lliure a l’espectador perquè faci la seva pròpia interpretació de l’obra.