Si t’avorreixes és perquè vols!

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’agost i la calor són sinònims, per això us recomanem tres propostes culturals que facin oblidar la calor, alhora que ens distreguin una bona estona. Però també que ens permetin sortir de Barcelona i descobrir Catalunya. Per això us recomanem la pel·lícula Rango, la VIII Biennal d’Art de Jafre i l’última exposició a l’Espai Guinovart d’Agramunt.

 

rango-5

“Rango” de Gore Verbinski (2011)

Preu: des de 6 € fins a 10€

Rango” és un camaleó que cau literalment al mig del desert del Mojave. Allà respondrà a la crida a l’aventura dels vilatans de “Pols” un poblet fronterer assolat per una greu sequera. El protagonista voldrà enamorar la noia i tenir els lleures de la glòria, podrà vèncer tots els perills als que serà sotmès?. El western d’animació dirigit per Gore Verbinski (Pirates del Carib) està ple de gags intel·ligents i passats de voltes. Entre ells trepidants escenes aèries que ens recorden al millor cinema bèl·lic i mencions a la gran literatura universal. I no ens ha d’estranyar la seva qualitat; la música està a càrrec de Hans Zimmer (Dunkerque, 12 anys d’esclavitud, Gladiator) i el guió és de John Longan (Gladiator, l’Aviador i l’Últim samurai). Una pel·lícula estranya, simpàtica i que farà delícies a grans i petits.

- Publicitat -

 

FOTOBILANDSCAPE

VIII Biennal de Jafre

(5 i 6 d’agost)

Jafre, Girona

Segons H.P. Lovecraft la por és una de les emocions més primitives i fortes del gènere humà. També és el motiu que uneix a artistes i curadors en la VIII Biennal d’Art de Jafre (Girona). Enguany el poblet medieval de l’Empordà es deixa endur per l’art de Xavier Aballí, Jonathan Allen, Jaka Babik,, Sylvie Blocher Brunella Curcio, Osama Dawod, Olivia Flecha, Lucy Heyward, Enrique Ježic, Viviana Lombardi, i un llarg etcètera. Les obres estan comisariades per Camilla Canellas, Miha Colner, Inés Jover, Cuauhtemoc Medina, David G Torres, Daniel Teruggi. A Jafre s’hi podran trobar performances, vídeos, concerts, pensats i executats pel bo i millor de l’art contemporani català i estranger. Tot girarà al voltant de la por, i com aquesta emoció es manifesta en el treball creatiu dels artistes convidats. Es recomana consultar el programa abans d’organitzar la visita!

 

Josep Guinovart. Minotaure, 2003. ©Josep Guinovart, VEGAP, Lleida 2017
Josep Guinovart. Minotaure, 2003. ©Josep Guinovart, VEGAP, Lleida 2017

“Escolteu Guinovart”

Espai Guinovart

Pl. del Mercat, s/n. Agramunt, Lleida

Josep Guinovart té el seu espai a Agramunt, on el difunt artista va fugir de la Guerra Civil. La Fundació Privada Guinovart acull l’exposició “Escolteu Guinovart“, títol que pren els mots de Pere Quart i que explora el significat de la fugida de la por, per trobar-ne la resposta en l’obra de l’artista contestatari. En un temps d’incertesa com l’actual, aquestes preguntes són de necessària formulació i la seva resposta per part d’artistes que han viscut en la mateixa carn l’opressió i la por són pertinents. Guinovart és un exemple de pintor compromès i de lluitador al costat del PSUC durant els anys de la transició espanyola. La seva obra es de necessària visita en un moment com l’actual.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca