Un Orgullo de ‘puro asco’

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Aquests dies Madrid ha obert l’armari i s’ha vestit amb banderes de l’Arc de Sant Martí per celebrar el World Pride Madrid 2017.

Amb una indumentària ben acolorida, la capital espanyola ha mostrat al món el seu compromís per una societat més igualitària i diversa. Tanmateix, la vestimenta de la tolerància que genera tendència ha aixecat la catifa vermella de la Carmena i ens ha ensenyat una realitat molt dura. Amb un parell de clics per les xarxes n’hi ha prou per llegir paraules molt gruixudes calçades en sabates d’ignorància, menyspreu, fòbia i molt odi.

Polèmiques com la de parelles homosexuals als semàfors, els passos de vianants o la reivindicació de l’orgull heterosexual no fan més que tacar la tela de roba amb què ens vestim molts de nosaltres cada dia. El vestuari de l’odi és eclèctic: que si és una despesa innecessària; que si ja no cal; que si només és una excusa per emborratxar-se i practicar sexe; que si els heterosexuals també mereixen reconeixement; que si som uns malalts mentals; que si Déu no ens accepta; etc.

Sembla que a alguns se’ls ha oblidat que portar el vestit LGTB+ no és un privilegi o una muda elegant. Molts dels que el portem patim discriminació, rebuig, persecució, agressions o fins i tot la mort. La llista que ens ha deixat la història i l’actualitat és llarga i està escrita amb sang.

El vestit multicolor no surt al carrer per imposar-se ni exhibir-se -encara que els mitjans s’entestin a mostrar el contrari-. Desfila per recordar a la societat que existim, que també som humans i que volem que se’ns tracti com a tals.

Al cap i a la fi, el que compta no és el que portem posat, oi?

- Publicitat -

Breus

El Festival de la Porta Ferrada ajorna el concert d’homenatge a Pau Donés

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha decidit ajornar el concert d’homenatge a Pau Donés previst pel...

El Gremi de Restauració veu “sense base científica” la prohibició de fumar

El Gremi de Restauració de Barcelona rebutja la decisió que ha pres aquest divendres el govern espanyol de prohibir fumar en espais a l'aire...

Iglesias denuncia que Podemos és víctima d’un “judici mediàtic”

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que les acusacions sobre el presumpte finançament irregular del partit...

Enllesteixen el projecte museogràfic del centre d’interpretació del jaciment del Barranc de la Boella

El projecte museogràfic del futur centre d'interpretació del jaciment del Barranc de la Boella, a la Canonja (Tarragonès), ja està enllestit. Segons informa l'Institut...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca