Estiu en sèrie

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Hi ha món més enllà de les sèries típiques i tòpiques que tothom “maratoneja” a l’estiu. Està molt bé tragar-se sense mastegar Mad Men, Breaking Bad, Sons of Anarchy o Los Soprano, però també hi ha altres propostes interessants que potser surten d’allò més convencional.

 

We Hot American Summer: First day of camp (Netflix – 1 temporada)

wet-hot
We Hot American Summer: First day of camp, Netflix

Estiu és sinònim de colònies i campaments, així que aquesta sèrie no es pot mirar en una millor època de l’any. Successora de la pel·lícula amb el mateix títol, segueix les aventures i desventures dels nois i monitors d’un campament d’estiu de l’any 1981.

Wet Hot, Netflix
Wet Hot, Netflix

Podria semblar una premissa molt simple, però l’efecte humorístic es troba en com es tracta el creixement i l’evolució dels adolescents: tots els actors ronden els 40 anys però interpreten adolescents. Hi ha moltes cares conegudes: Paul Rudd, Elizabeth Banks, Bradley Cooper o Amy Poehler, entre d’altres. El fet d’interpretar joves ofereix una visió diferent del creixement pel qual ha de passar tot adolescent, oferint una paròdia lleugera i divertida a la vegada.

 

The Night Manager (BBC – 1 temporada)

The Night Manager - BBC
The Night Manager – BBC

Aquesta minisèrie adapta la novel·la de John le Carré amb el mateix nom. Protagonitzada per pesos pesants de la interpretació com són Hugh Laurie i Tom Hiddleston, se centra en una història dramàtica de corrupció internacional i espionatge.

The Night Manager - BBC
The Night Manager – BBC

A favor d’aquesta sèrie, a part del repartiment, hi trobem una trama molt ben perfilada que aconsegueix enganxar l’espectador. A vegades un tant rebuscada, però aconsegueix traslladar-nos al centre de tota l’acció. Ambientada en diferents escenaris, un d’ells Mallorca amb vistes paradisíaques, propicia encara més la immersió completa. Perfecte pels amants del misteri, la tensió i les trames policíaques rebuscades.

 

Utopia (Channel 4 – 2 temporades)

Utopia, Channel 4
Utopia, Channel 4

Controvertida, sense escrúpols, enigmàtica i visual, molt visual. Aquesta petita joia britànica serà adaptada per les televisions americanes tard o d’hora, així que val més assaborir-la abans que arribi l’inevitable. Un grup de joves tenen en comú que són fans incondicionals del manuscrit titulat Utopia Experiments d’un autor maníac que preveu els desastres humans. Sembla que tot forma part del món de la pròpia obra gràfica, però hi ha una organització que també busca el manuscrit a qualsevol preu.

Utopia, Channel 4
Utopia, Channel 4

Es planteja doncs com una trama de misteri, i ho és, però amb tocs de comèdia negra que la fan un híbrid bastant singular. La trama va fent baixades i pujades de qualitat, i d’interès al llarg de les dues temporades, però la gran feina en l’aspecte visual, fent de cada pla un petit univers, ja val molt la pena.

 

Wilfred (FX – 4 temporades)

Wilfred, Fox
Wilfred, Fox

Adaptació americana d’una producció australiana, Wilfred segueix la història del Ryan, un jove que no fa res bé, ni tant sols suïcidar-se. La seva vida recobra sentit quan el seu amor de tota la vida es trasllada a viure al costat de casa, i el primer que fa ella és demanar-li que vigili al seu gos, en Wilfred. En comptes de portar-lo a passejar o donar-li boles per menjar, el Wifred el que vol és fumar maria i fer la vida impossible al protagonista.

Wilfred, Fox
Wilfred, Fox

La sèrie es mou entre l’humor negre del gos i la bogeria del protagonista fet que aconsegueix elaborar un còctel explosiu entre els dos personatges. I és que com es comporta un gos amb forma humana? Que el protagonista, interpretat per Elijah Wood, sigui l’únic que el veu així fa que l’espectador empatitzi amb ell i gaudeixi encara més de la seva rocambolesca relació.

 

Bonus track: A Young Doctor’s Notebook (Sky Arts – 2 temporades)

A Young Doctor’s Notebook, Sky Arts
A Young Doctor’s Notebook, Sky Arts

No és una sèrie d’estiu: no és acolorida, no passa durant aquesta època de l’any ni hi surt tant sols una platja. Tot el contrari, ambientada en la gèlida Rússia a principis del segle XX, explica la història del doctor Mikhail Bulgakov que el traslladen a un hospital perdut qui sap on, en el qual viu de prop la guerra civil russa.

A Young Doctor’s Notebook, Sky Arts
A Young Doctor’s Notebook, Sky Arts

En els seus primers passos com a metge es troba del tot perdut i sense ningú en qui confiar, només pot comptar amb les seves pròpies notes enmig de períodes de deliri i al·lucinacions. I és que el tàndem protagonista, Jon Hamm i Daniel Radcliffe, interpreten el mateix personatge, però el doctor més gran apareix en els pensaments del jove com una espècie de premonició pròpia. Un experiment molt interessant per passar un estiu més que refrescant a la Rússia del segle passat.

- Publicitat -