Del 27 d’abril al 26 de maig: ‘UNTITLED FUSTA’, de José Carlos de la Torre a l’Espai AnGram

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

UNTITLED FUSTA
a l’Espai AnGram
27 abril 2017 – 26 maig 2017

José Carlos de la Torre presenta a l’Espai AnGram UNTITLED FUSTA, una intervenció a base de peces de fusta reciclada que evoquen directament el record d’allò orgànic, actualment en desús a causa del maltractament que viu la matèria.

La fusta esdevé la protagonista de la mostra, així com ho és el procediment que aquesta pateix per arribar al seu resultat, al seu estat definitiu atorgat per l’artista. Recollida, reduïda a la seva mínima expressió, transformada i muntada en tot un nou context, aquell objecte que es creia inservible es metamorfosarà en una nova peça, adquirint un nou significat i descontextualitzada de tota funcionalitat inicial.

Una desconstrucció que se serveix del joc de formes -fusta emmarcant fusta- i de pigments -aplicats sense esborrar la seva fisonomia esquerdada- per tornar a enaltir la matèria rebutjada.

Alhora, la descontextualització no només la pateix la fusta sinó també el mateix escenari que l’exposa. Amb la seva intervenció, De la Torre aconsegueix erigir un nou espai aplicant directament sobre els murs una complexa trama de plafons terrosos, harmònics i alhora imponents.

José Carlos de la Torre
(Borriana, 1982)

Situat en una petita ciutat del Mediterrani i conegut sota el pseudònim d’artinwreck, treballa en paral·lel entre la fotografia d’autor, el disseny de mobiliari i la projecció d’instal·lacions.

S’inicia en el tractament de la fusta a principis dels 2000s, punt clau en la seva producció doncs la fusta -d’entre les quals destaca la reciclada- l’acompanyarà al llarg de la seva evolució com artista.

Al seu voltant, crea tot un corpus temàtic i formal influenciat pel món de l’skateboard i el surf clàssic, indagant i experimentant a través de diferents disciplines com la serigrafia, la fotografia analògica o el treball amb la fusta que s’han anat entremesclant, conjugant i juxtaposant fins a esdevenir en tota una investigació personal de l’artista.

Més enllà del projecte personal artinwreck, iniciat l’any 2010, José Carlos de la Torre forma part del col·lectiu Wreckatsea Art Society, així com l’espai creatiu i expositiu Isòsteles Estudi a Borriana (Castelló).

Pel seu treball amb fusta ha participat en la darrera edició del MIAU Fanzara a Castelló i aquest any ha sigut seleccionat al Premi Nacional d’Arts Plàstiques de Castelló.
Pel que fa a la fotografia en 35mm, ha participat en diferents festivals de surf com el Quasimoto Invitational de Borriana -actuant també de comissari de l’exhibició col·lectiva-; el Surfcity Festival de Barcelona; la Figueria da Foz (Gliding Barnacles) de Portugal o el Nagoya al Japó (Brickyard Studio). D’altres feines amb el col·lectiu wreckatsea han sigut exposades, per exemple, al Festival Asalto de Saragossa.

cargocollective.com/artinwreck
instagram.com/artinwreck

- Publicitat -

Breus

Colau avisa que serà unilateral amb l’ús dels romanents: “Hi haurà uns fets consumats”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat que el consistori utilitzarà els romanents, que ha explicat que ascendeixen de 165 milions a 230 si...

El Musiquem Lleida manté l’aposta per la música gratuïta amb una versió reduïda del festival en la seva 15 edició

La 15a edició del festival internacional Musiquem Lleida se celebrarà del 2 al 4 d'octubre amb una versió reduïda batejada com a 'Delicatessen', amb...

La pandèmia triplica el nombre de joves que s’incorporen a la Creu Roja per fer de voluntaris

"La covid ens ha unit com a humanitat". És el resum que fa una voluntària de la Creu Roja arran de l'entrada massiva de...

Aquestes són les mesures que incorporaran els mercats de Barcelona contra la covid

Els mercats municipals de Barcelona Abaceria, Sants, Sarrià, els Encants de Bellcaire i Sant Antoni ja tenen càmeres zenitals als sostres d'accés per comptar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca