eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Cap de setmana Mirall

  És oficial, les temperatures han baixat, i com no sabem quant pot durar la bona noticia, aquest cap de setmana recomanem 3 plans cinematogràfics per quedar resguardats dels primers freds de tardor.

  Manifestos fílmics feministes

  Arriba la segona entrega de l’oda al cinema amb signatura de dona Manifestos Fílmics Feministes ocupant gratuïtament l’auditori del CCCB des del 10 fins el 12 de novembre. De la mà de l’organització Mostra Film Dones, que cedeix una plataforma al gènere femení de tots els racons tant d’ara com d’abans, es projectaran diferents films tots ells realitzats per figures femenines convergent les cineastes pioneres, que sovintegen l’experimental donant peu a unes noves narratives, i les actuals directores. Una declaració d’intencions per posar veu als punts de vista femenins que –sí, encara- no acostumen a equiparar-se en número a les projeccions masculines. Els passis es complementaran d’una ponència de clausura a càrrec d’Elena Oroz, doctora en comunicació i especialitzada en teoria fílmica feminista, teoria documental i història del cinema espanyol.

   

  Oh! Die Vier Jahreszeiten, 1986-1988, Ute Aurand. Cortesia de elumiere.net
  Oh! Die Vier Jahreszeiten, 1986-1988, Ute Aurand. Cortesia de elumiere.net
  - Publicitat -

  Lumière presenta Ute Aurand

  L’Assosiació Lumière presentarà tot un programa dedicat a la realitzadora Ute Aurand diumenge tarda a la recent reoberta Nau Bostik, convertida en un dels centres neuràlgics d’activitats culturals independents. El cinema orgànic en 16mm de l’alemanya explora els propis contextos i intimitats donant lloc a retrats fílmics de gran caràcter estètic. Moguda per una mena de kino glaz subjectiu, la lent de la càmera esdevé l’ull de l’artista reforçant les peces a partir d’una gran intensitat intima. La sessió, composta per vuit films, abraçarà l’amplia trajectòria d’Aurand des del seu primer film Schweigend ins Gespräch vertieft (1980) fins l’obra més recent tot comptant amb la presència de la cineasta.

   

  El dibuixant Ub Iwerks, Walt Disney i el compositor Carl Stalling
  El dibuixant Ub Iwerks, Walt Disney i el compositor Carl Stalling

  Doblet a la filmo: Cartoons i Colau

  Com a darrera opció, sempre podeu visitar la Filmoteca de Catalunya, que ofereix al voltant de 5 films diaris. Des de la Mirall recomanem 2 cites: Cartoon Classics i Alcaldessa. Dissabte podreu redescobrir els clàssics animats, una tongada de cartoons nord-amricans realizats al voltant del anys 1930’s, previs a la conquesta del gènere per part de Walt Disney. Rudolf Ising o Ub Iwerks –creador del fancy Micky Mouse- són alguns dels múltiples i nòmades autors que van configurar un nou tipus de cinema creant escenaris i accions impossibles de generar-se a la vida real, una cita per a grans i petits.

  Per altra banda, diumenge es projecta Alcaldessa (2016) de Pau Faus. Un documental guardonat amb els Premis Gaudí i Goya de 2016 que narra, com si d’un poema èpic és tractés, el passat activista i l’arribada al poder de la sobre-qüestionada Ada Colau. Usant la primera persona de forma reiterada, el director ens situa davant el naixement d’un ideari i conseqüent partit polític partint de l’acció al carrer, un fet totalment necessari que no veiem des de la creació dels partits que es consolidarien dins el panorama polític arreu de l’Estat Espanyol a les darreries del segle XX.

   

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  Des del 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció ens ajuda a continuar endavant.

  Els més llegits

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca