L’hereu del folk britànic aterra dijous a l’Auditori

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Jake Bugg ofereix l’únic concert a l’Estat dins la seva gira On my one

El Regne Unit ha estat el país escollit per centrar la programació de “That’s all Folks”, el cicle musical amb què l’Auditori vol apropar al públic el millor folk del moment de la mà dels artistes més influents del panorama musical actual.

Tot i que el llistat d’actuacions encara s’ha d’ampliar, artistes com Stornoway o Benjamin Francis Leftwich ja han trepitjat l’escenari aquesta tardor.

El plat fort de la programació però arriba aquest dijous 10 de novembre amb l’única actuació a l’Estat de Jake Bugg, un dels artistes que ha revolucionat el folk britànic dels últims anys.

Després d’aconseguir ser el solista més jove en arribar al nº1 de les llistes britàniques amb un disc d’estrena (Jake Bugg, 2012), aterra per primer cop a Barcelona per presentar el que és ja el tercer treball de la seva curta (però intensa) discografia, On my one, publicat el passat mes de juny.

Tot i la seva joventut (actualment té 22 anys) l’artista va començar a construir una sòlida carrera musical als 12 anys, quan va aprendre a tocar la guitarra.  Dos anys més tard va començar a compondre les seves pròpies cançons, fortament inspirades en la música i les lletres d’artistes com Don McLean, Johnny Cash o els famosos The Beatles.

Engrescat per un talent que començava a despuntar, va fer les seves primeres actuacions en directe a bars i clubs musicals de Nottingham. No va ser fins al 2011 quan la discogràfica Mercury Records va veure el seu potencial i va apostar per ell accedint a gravar les seves primeres cançons, incloses en el seu àlbum debut.

El músic durant una sessió fotogràfica de la revista Hunger, al 2012 – foto: Trisha Ward
El músic durant una sessió fotogràfica de la revista Hunger, al 2012 – foto: Trisha Ward

Melancòlic en les seves primeres composicions i més arriscat en les seves últimes propostes musicals, Bugg és d’aquells músics que vessen personalitat pròpia. Tal com deia un jove Paul McCartney quan li preguntaven sobre la clau de l’èxit de The Beatles It was not culture, it was just a good laugh, Bugg és recurrent quan se li pregunta sobre la influència del seu treball “només m’interessa fer música”, ha declarat en diverses entrevistes.

Intimista, de posat seriós i compositor de lletres àcides i profundes combina els ritmes que mesclen el folk acústic més pur amb el country, el rock, el blues i fins i tot, els ritmes urbans i electrònics.

Després de compartir escenari amb Noel Gallagher, The Stone Roses i The Rolling Stones i deixar enrere països com Japó, Austràlia o Mèxic arriba a Catalunya amb la seva nova gira de presentació. Una oportunitat única per sentir el millor directe del que ja és considerat per alguns experts com l’hereu britànic de Bob Dylan. T’ho perdràs?

- Publicitat -