eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Cap de setmana Mirall

  Poesia a Gràcia

  En Pere Vilanova és un vell conegut nostre; ja ens va acompanyar quan a Revista Mirall encara estàvem al barri de Gràcia i ens va demostrar que amb poc més que la seva guitarra i la seva veu pot aconseguir una connexió emocional amb el públic. En aquesta ocasió el podrem veure aquest proper diumenge 6 de novembre a l’Astrolabi de Gràcia, acompanyant l’espectacle poètic d’en Marc Freixas. Al seu llibre “Reflexions a Plena Llum de Carrer”, Freixas recull diversos poemes, entre ells un de dedicat als cantautors, aquells personatges a mig camí entre el trobador i el músic i que, d’una manera tremendament artesanal transformen idees, vivències i sentiments en paraules. En definitiva, i com deia Maurice Blanchot, els versos no són, com creuen alguns, sentiments, sinó experiències. Per escriure un sol vers cal haver vist moltes ciutats, homes i coses; cal tenir el record de m oltes nits d’amor diferents de les que cap s’assembli a la resta. Però tampoc és suficient només tenir records: només quan aquests es tornen en sang, mirada i gest al nostre interior i ja no els podem distingir; només aleshores, hi haurà la possibilitat – rara – de què entre tots ells s’alci la primera paraula d’algun vers. Recordem-ho: 6 de novembre a l’Astrolabi de Gràcia, Marc Freixa i Pere Vilanova.

  zum-zeig

  Cinema a Hostafranchs

  Molt de tant en tant, es donen fets que fan recuperar la confiança en l’espècie humana. Aquest 4 de novembre tindrem l’ocasió d’assistir a un d’ells. Gràcies a la col·laboració ciutadana – la cooperació – ha nascut a Barcelona el primer cinema cooperatiu de Catalunya: el ZumZeig. Si bé és cert que aquest emplaçament ja era un lloc de trobada pels cinèfils de la capital, ara ho és per un doble motiu: a més de poder-hi gaudir de propostes cinematogràfiques alternatives i de nivell i poder-hi fer un cafè, es pot tenir aquesta mateixa experiència sabent que és fruit de l’esforç comunitari dels que s’estimen la cultura. El divendres 4 fins a les 12 de la nit es durà a terme la inauguració, i dissabte es començarà amb la programació pertinent. Podeu consultar la cartellera aquí. Només pel fet de ser una mostra de la capacitat social de crear nova cultura (i de qualitat!), ja desitgem que aquest petit cinema del carrer de Béjar de Barcelona es consolidi com una de les fites del cine alternatiu de la ciutat.

  llull

  - Publicitat -

  Univers al Raval

  Fa temps que ja vàrem parlar de l’exposició sobre Ramon Llull que hi ha al CCCB. Com a element complementari a aquesta mostra us proposem que apropar-vos al Centre d’Arts Santa Mònica per veure una instal·lació de vídeo de l’artista japonès Ryoichi Kurokawa. Aquesta obra, anomenada Unfold, proposa una experiència visual que ens posa directament en contacte amb el macrocosmos, l’Univers i la seva formació, tot jugant amb una imatge envolvent, el so i la foscor cegadora del claustre de l’antic convent al costat de les aigües barcelonines. Amb aquesta peça, Kurokawa coqueteja hàbilment amb els límits de la ciència, l’art i l’espiritualitat, posant al subjecte (l’espectador) al centre d’un vòrtex hipnòtic que ben bé podria figurar a les escènes psicodèliques del final de 2001: A Space Odissey. Aprofitem per recordar que és el primer cop que es pot veure l’obra d’aquest artista a Espanya, i que per tant (i tenint en compte que és gratuït) val molt i molt la pena dedicar una estona a gaudir d’una vivència artística.

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Els més llegits

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca