Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Talent Latent al festival Scan de Tarragona

A la Revista Mirall som uns grans defensors de l’important paper que tenen els joves creadors per la cultura present i futura i no hi ha res que ens agradi més que indagar, descobrir i conèixer els nous talents emergents. Per tal de saciar les ànsies de nou art ús recomanem el projecte anual Talent Latent, un petit festival dins del festival fotogràfic Scan, celebrat a Tarragona. Comissariat per Jesús Mico, la majestuosa nau portuària reconvertida en el centre d’art contemporani Tinglado2 –en moviment des de 1988- es veu alterada amb extensos plafons en blanc sostinguts per mosaics de fusta sobre els quals es crea el gran mural fotogràfic. De gran dinamisme expositiu, l’exhibició obre les fronteres acollint a fotògrafs d’arreu allunyant-se de la repetició a favor d’una varietat estètica excel·lent.

Vegeu la serenor simbòlica dels retrats de la russa Tatiana Vinogradova , el formalisme estètic tant en voga del portuguès Fabio Cunha o impressioneu-vos amb l’acurat onirisme aquàtic de l’eslovaca  María Svarbová.

 

- Publicitat -

Teniu fins el 8 de gener per poder gaudir d’aquesta mostra d’accés gratuït. No hi ha excuses!

 

2-xcentric-3

 

Cine experimental a l’Arxiu Xcèntric

Mentre els incondicionals del programa Xcèntric esperem impacients l’inici de la nova temporada ens alleuja tenir al nostre abast l’Arxiu Xcèntric. Podríem dir que l’arxiu és una prolongació de l’Xcèntric, el primogènit del que és aquesta gran mare que des de l’hivern i fins la primavera ens possibilita extraordinaris passis. Així, tenint el mateix objectiu de difondre cinema experimental –que manca a les pantalles de cinema catalanes-, l’arxiu posa a  disponibilitat de tot curiós o amant uns 700 films d’autor. De tots els gèneres i estètiques, descendim a aquest limb visual situat a la planta -1 del CCCB que ens permet contemplar i tafanejar entre les sinestèsies de Val del Omar i els diaris de Mekas. Una joia a disposició de tothom.

 

Sortosament són cada vegada més les associacions que s’han apuntat a aquests passis de cinema experimental, els quals semblen tenir un rebuda grata tant entre el públic incondicional com el que no ho és. Així ens topem de diferents associacions com el Crater Lab, on a més de projeccions s’organitzen tallers per aproximar a qualsevol interessat al cinema de 8mm i 16mm; o el CRANC, qui ha projectat a David Domingo en la seva darrera sessió.

 

3-48h-open-house-2

Empapa’t d’arquitectura

Aquest cap de setmana s’esdevé la festa de l’arquitectura i l’enginyeria per excel·lència, a banda dels FAD, és clar. El 48H Open House obre, des de 2011, un centenari d’edificis, monuments i obres d’enginyeria que permeten al ciutadà de peu capbussar-se dins les entranyes i conèixer de primera mà múltiples edificacions magistrals que constitueixen la ciutat i, per tant, la nostra cultura. No dubteu en visitar la L9, els apartaments i habitatges privats, els refugis antiaeris o els dipòsits d’aigües per establir un diàleg amb la metròpolis en les distintes èpoques d’història. Per aquesta setena edició podeu traçar rutes personalitzades segons la zona, l’estil o l’itinerari com l’Open Green, nascut amb la voluntat de prendre consciencia davant l’estabilitat mediambiental. Només cal que us pregunteu què voleu veure.

Acompanyant a Barcelona, any rere any s’han sumat a aquesta iniciativa vinguda de la Gran Bretanya d’altres ciutats com Sant Joan Despí o Vilassar de Dalt, sent Badalona la darrera ciutat convidada.

 

Un consell: Eviteu els edificis i monuments més representatius. Sí, és una pena, però feu-me cas, sortireu doblement victoriosos ja que podreu descobrir localitats que acostumen a passar més desapercebudes -tot i que són a ser igualment interessants i belles- sense angoixar-se pel volum de gent.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca