Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Un món paral·lel de Joan Fontcuberta

Escriure d’art és complicat, igual com ho és, a vegades llegir textos sobre art. De tant en tant, però, apareixen reflexions interessants perpetrades per gent que realment té coses a dir i a aportar. A vegades els artistes són els millor qualificats per parlar d’art i fins i tot acaben comissariat obra d’altres autors. Aquest és el cas del fotògraf Joan Fontcuberta a l’espai D’arts Roca Umbert a Granollers.  Poc més lluny que un cop de tren des del centre de Barcelona, l’espai d’arts Roca Umbert és un centre cultural ebullició  instal·lat en un antic recinte fabril, i en aquesta ocasió, acollirà a partir de dissabte 15 una mostra comissariada pel fotògraf i assagista on es podrà veure obra de Robert Feijoo, Ruben Torras, Albert Gusí, Txema Salvans, Andrés Galeano, David Mayo i Alberto Salván. Sota el títol Un món paral·lel, aquests artistes proposen projectes que reflexionen críticament sobre la representació virtual de la realitat.

189-errores-multiplos

Presentació de 189 errors a Múltiplos

- Publicitat -

L’art contemporani és tan complex com ho pot arribar a ser la nostra societat (que no és pas poc). En l’actualitat, els límits de les arts es desdibuixen capritxosament fins a un límit en què no se sap ben bé si una obra és una escultura, una pintura, una instal·lació, o tot alhora. Tanmateix hi ha una tipologia que resta oblidada per una gran part del públic: el llibre d’artista. Nascut com a element democratitzador de l’art, aquest format alternatiu a l’art de galeria i de museu és encara minoritari, però a Barcelona tenim la llibreria Múltiplos, que ens nodreix d’aquest gènere en una manera que és quasi més propera a la del comissari d’art contemporani que a la del llibreter convencional. Aquest divendres 14 s’hi celebra la presentació del llibre 189 Errores de l’artista Enric Farrés Duran, una col·lecció de 2.342 documents compilats mentre treballava en una llibreria de vell. I si no hi podeu passar divendres, us hi podeu apropar dissabte i segur que l’Anna Pahissa us explicarà tot el que vulgueu saber sobre aquest tipus d’art atípic.

cirlot-guinovart

Cirlot a l’Espai Guinovart d’Agramunt

Aquest cap de setmana us proposem sortir de l’àrea metropolitana i apropar-vos a Agramunt. A més d’aprofitar per omplir el rebost de turrons de cara a Nadal, la nostra idea és que arribeu fins a l’Espai Guinovart i gaudiu de l’exposició Cirlot i els informalistes catalans. Juan Eduardo Cirlot va ser un dels grans teòrics i escriptors de l’art català de mitjans del segle passat, i a través seu es pot seguir l’ evolució artística de figures com Tàpies, Guinovart, Cuixart, August Puig entre molts d’altres. En aquesta mostra, òbviament, a més del mateix Cirlot, l’altre gran eix vertebrador és el que dóna nom a l’espai, Josep Guinovart; en aquest doble discurs es referencien tant els artistes informalistes de l’entorn de l’escriptor barceloní,  com els que tenien relació professional amb l’època informalista de Guinovart. Amb tot, aquesta mostra esdevé una reivindicació d’un període fosc i gris, en què tot i la grisor i l’ominosa càrrega de la dictadura, hi havia vida i color en l’art català.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca