Cap de Setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Una excursió a l’Infern

El barceloní carrer de la Cendra fa ja uns mesos que acull una nova entitat que s’ha fet un lloc en la cultura de peu de carrer a la ciutat. Es tracta de la Hell Gallery, una galeria d’art molt sui generis que ha demostrat en el passat curs un gran poder de convocatòria i que aquest divendres 2 de setembre inaugura la temporada amb una exposició efímera que durarà fins al dia 4. Us proposem que hi assistiu, ja que aquest inici es planteja fort: Abel Azcona – a qui potser coneixeu per les seves polèmiques performances – serà el protagonista d’aquest esdeveniment i de ben segur que no deixarà indiferent. L’Església ha sigut un dels ases dels cops que ha rebut en les crítiques que es destil•len de les diferents obres d’Azcona (entre elles una que denunciava la pederàstia consentida dels membres del clergat) i recentment se li han imposat tres querelles i se li demana una pena de sis anys de presó… Sota el nom de “Los Cuerpos” es podrà veure una performance a més d’obra exposada i l’habitual jaroteo de totes les inauguracions de la Hell Gallery. Un agradable descens a l’infern per passar un calorós divendres de setembre.

Llibres als peus de la Seu

Lletraferits, bibliòfils, lectors: UNIU-VOS! El lloc? Als peus de la Catedral de Barcelona. Quan? del 2 a l’11 de setembre. De què es tracta? De la Setmana del Llibre en Català. Fins a la Diada, a la plaça que s’obre entre el carrer dels arcs i la Via Laietana s’hi instal•len com cada any les parades d’editorials entitats promotores de l’edició en català. Però la gràcia està en el fet que no només hi trobareu llibres físicament, sinó que també s’hi fan multitud d’activitats, entre elles el concert d’en Pere Vilanova el dilluns a les 18.00 h amb poesia de Joan Vinyoli i Carles Duarte, signatures d’autors diversos, col•loquis, presentacions de llibres, lectures… En definitiva, un festival per a curiosos i lletrosos diversos que per uns dies, arrabassen el territori que ja fa temps és propietat dels guiris, cosa que – tot s’ha de dir – és molt agraïda, i més si és per celebrar la llengua, la cultura i la lectura en català. Apa doncs, no us ho perdeu i llegiu molt!

- Publicitat -

Contra la ressaca: cultura!

Arriba diumenge al matí. Aquell moment tràgic en què la festa de dissabte al matí ja s’ha acabat, t’has desvetllat i no saps què fer amb la teva anodina existència. O potser has descansat bé i tens ganes de sortir a fer un volt, qui sap. En qualsevol dels casos, avui us encomanem a gaudir del sempre infravalorat matí dominical i apropar-vos al mercat de St. Antoni, concretament al carrer Urgell entre Floridablanca i Tamarit. Allà, sota una gran coberta a dues aigües, hi trobareu un festival de llibres, música, pel•lícules, revistes, segells, cromos (sí, encara existeixen) i sempre alguna cosa inesperada. La segona mà és el leit motiv imperant, i com a tot arreu, hi trobem un ampli espectre de matisos; tan podeu trobar llibres impecablement nous com revistes que s’han de manipular amb la destresa digital d’un neurocirurgià. Siguin quins siguin els teus gustos literaris, cinèfils o simplement la teva curiositat i/o frikisme, al mercat dominical de St. Antoni hi trobareu un fotimer de cultura i gent interessant. Però ep, no us garantim que trobeu aquell llibre descatalogat que busqueu!

20160821_125553_Richtone(HDR)

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca