Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’ombra de la literatura

  • Gràcies a Déu! Per fi he trobat un totxo interessant!

Aquesta secreta exclamació és de domini públic durant l’estiu. Qui no vol un llibre llarg, amable interessant, fàcil de llegir i que a sobre sigui intel•lectualment potent? Doncs aquest cap de setmana us recomanem exactament això. Que agafeu un llibre, un llibre que fa temps que voleu llegir; Madame Bovary, El mapa i el territori, Crim i Càstig, Guerra i Pau (la majoria de naturalistes russos), Berlin Alexanderplatz, A sang freda o El pèndol de Focault, qualsevol novel·la de Yukio Mishima o de Murakami, encara que el primer acapara tota la força i el segon la imaginació. Agafeu qualsevol d’aquests llibres i aneu a la platja, al parc, en un bon bar o en un banc a l’ombra i llegiu, perdeu-vos dins les seves pàgines. El resultat serà l’esperat, homes i dones esnobs s’aproparan a vosaltres i tindreu tema de conversa, segons com cotitzin les hormones potser tindreu companyia per fer front a la calor, parlareu i la convidaràs a casa. Però al no haver-vos llegit el llibre us quedareu sense tema de conversa i ella o ell fugirà espantat. Per aquest motiu, el millor és que compreu les aventures del detectiu Kurt Wallander escrites per Henning Mankell, o els viatges dels mariners del Suprise, protagonitzats pel duo Aubrey-Maturin i escrits per Patrick O’Brian. Compreu-los, demaneu-los i aneu tranquil•lament al vostre lloc de lectura preferit per gaudir-ne. Amb aquests llibres no us molestaran i a sobre realment us els podreu llegir i passar una bona estona.

Vermut a la plaça

1280px-Catalunya_Barcelona1_tango7174

Zoòlits en oficines cridant a la rebel·lió, polítics d’escala de veïns elevant la participació a la vida comuna de la ciutat. D’altra banda restauradors ansiosos de trobar noves modes que es concretin en begudes caríssimes pels consumidors i extremadament barates de preparar. Aquest és el panorama de Barcelona, què us sembla si hi fem front? Aquest cap de setmana us recomanem complir amb totes les modes, però fent-les vosaltres mateixes. És molt fàcil, agafeu una taula plegable, una botella de vermut (si és de cooperativa millor) i unes patates i uns berberetxos (a sota la recepta) i unes quantes cadires que vagin a joc amb la jugada, o sigui de fusta i amb el cul de vímet. Trieu al mapa la plaça amb menys afluència policial i aneu a fruir del vostre aperitiu sense haver de pagar un compte inflat a cap restaurador. Feu-vos fotos amb els vostres amics, pengeu-les a Twitter, Facebook, Instagram o on sigui, sobretot parleu de política, així quan la Guàrdia Urbana us vagi a multar per beure al mig del carrer i ocupar la via pública, podreu fer servir aquest enllaç, al·legant que els desitjos de la nostra alcaldessa són ordres per vosaltres.

Recepta de berberetxos: Obrir la llauna i reserveu la meitat de l’aigua de la conserva en un got. Poseu-hi el doble de vinagre (no fer servir el vinagre de Mòdena sota cap concepte) que d’aigua de la conserva, tireu-hi tres o quatre gotes de tabasco i mitja cullerada de cafè de pebre vermell picant. Barregeu-ho bé i ho poseu sobre els berberetxos en un vol, per acabar, tireu per sobre una mica de pebre vermell dolç, per decorar-ho! Buà-la! Heu fet un aperitiu sense Salsa Espinaler!

Filmoteca

- Publicitat -

800px-Filmoteca_de_Catalunya-seu_Raval

No esteu una mica cansats de passar calor tot el dia? Ja heu anat a casa de tots els vostres amics que tenen aire condicionat? Doncs la Filmoteca de Catalunya és la solució; amb una entrada per sessió que volta els tres euros, no hi ha millor lloc pon passar les llargues tardes d’estiu que escarxofat en un còmode butaca al centre del Raval. Tauró, Èxtasis, Toro Salvatge, algunes de les pel·lícules que la cinèfila institució posa a la nostra disposició. La seva programació dóna resposta a una demana creixent del públic barceloní, i que segons el parer d’aquest redactor també hauria de tenir en compte a tots els catalans que no viuen a Barcelona i volen gaudir del cinema que s’hi exhibeix. Però tot i així, aneu-hi, mireu una bona pel•lícula i passeu una tarda fresquets i resguardats del sol de justícia que assola la nostra paciència.

- Publicitat -