Cap de setmana Mirall

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquests darrers dies Barcelona és tot un jukebox, i no només pel –cada vegada més comercial- Sónar sinó per l’Off Week que emergeix al voltant d’aquest.

Però per aquells no tant afins a la música electrònica, aquí teniu tres propostes per esprémer al màxim el cap de setmana:

 

Tríada Loop a L’Hospitalet

Cada any, en el marc del Festival Loop, s’acostumen a crear uns recorreguts ficticis, provinent de la ficció pel propi visitant, com si es tractés d’un d’aquells dibuixos d’unir punts que ens feien fer a l’escola. En ocasions, els recorreguts de galeria en galeria sorgeixen de la simple lògica com ocorre amb aquelles que es troben en un mateix districte i/o carrer.

Aquest és el cas de la Fàbrica Trinxet, l’Edifici Isaac Peral i la  que conformen dues de les mançanes del barri de Santa Eulàlia a L’Hospitalet de Llobregat, on recentment ha començat un important arranjament cultural imposant-se vers l’històric barri de l’Eixample.

 

El Districte Cultural de L’Hospitalet organitza dues exhibicions. Per una banda, els paisatges i vastos escenaris que proposen diferents artistes reunits a  Mil cavalls de potència, comissariada per Sabel Gavaldon, reobre les portes de l’antiga fàbrica tèxtil Can Trinxet redundant, així, en la idea de marc únic; a l’Edifici Isaac Peral, per contra, centra l’atenció en l’obra de la barcelonina Patricia Dauder amb Sketches, un diàleg artista-exterior formulat per un assemblatge d’obres pictòriques, escultòriques i videogràfiques.

Com a punt i final, la galeria NoguerasBlanchard ens proposa Long Live The Old Flesh que enceta un discurs sobre el llenguatge, la corporeïtat d’aquest i el gest.

 

Doble parada de mercats: Lost&Found #25 + Born Street Food

El Lost&Found s’ha consolidat a Barcelona com un dels mercats de segona mà més rellevants de la ciutat. El bon rotllo, la qualitat dels productes –roba, vinils, làmpades i objectes de tota mena-, la música que posa la bso del moment –moltes vegades de la mà de djs barcelonins-, la localització –a l’hivern a l’Estació de França i  a l’estiu a la Barceloneta-, conjuntament amb la cerveseta i els food trucks conformen un tòtem perfecte per atraure a aquells més desitjosos per sortir durant el dia.

Botigues i particulars participen en aquesta 25ena edició del mercat que, com cada any i per iniciar la temporada d’estiu, tindrà lloc a la Plaça del Mar el 19 de Juny.

Un moment idoni per passar amb amics a peu de platja.

I per aquells més aclaparats pel Sol, a uns escassos 15 minuts a peu d’aquí es celebrarà durant tot el cap de setmana el Born Street Food que reunirà un conjunt de parades gastronòmiques del barri del Born on podreu degustar tot tipus de productes emmarcat per un escenari únic com és el Pla de Palau.

La proposta forma part de tota una oda a la gastronomia que ha cobrat una forta embranzida a la ciutat.

2. Lost&Found (2)

Poetry Slam Barcelona al CCCB

Al contrari del que molts neòfobs poden creure, la poesia està revolucionant cada vegada més les ciutats i, per conseqüència, als seus ciutadans. En moltes ocasions els slams  no són un obvietat i passen a desenvolupar-se en cercles fora de l’àmbit artístic, el més comú: espais amb cert encant líric dels vells barris barcelonins –recordem la difunta Granja del Gavà- on els poetes novells de totes les edats, estaments i mentalitats planten cara de forma silenciosa però ferma al terrible pla turístic al que ha estat sotmès la ciutat de Barcelona els darrers anys pronunciant amb rotunditat i gran expressió les seves creacions ens vers. En aquests contextos la poesia ja no és un fet d’elit sinó que es troba a l’abast de qualsevol qui tingui certa traça per escriure i per proclamar un propi discurs a aquells valerosos disposats a percebre i sentir.

Aquest dissabte, els amants de la poesia passaran a retrobar-se en un escenari molt conegut per tots nosaltres, el vestíbul del CCCB on, de 18h a 20h, un desena de participants interpretaran els seus versos que, segurament, no deixaran indiferents a ningú.

La proposta, desenvolupada per l’associació literària RED927 i la productora HIPNOTIK FAKTORY, porta anys desenvolupant-se a la ciutat comtal i perifèries imposant-se, durant les darreres edicions, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

 © Carles Llampayas- Poetry Slam al CCCB
© Carles Llampayas- Poetry Slam al CCCB

 

 

- Publicitat -