CDC s’actualitza (?)

Convergència Democràtica afrontarà la nova campanya electoral amb el neguit de no haver pogut acabar la seva refundació. Les eleccions generals apareixen de nou i ho faran amb el partit en mig d’un procés de transformació que fa molt difícil interpretar si el suport rebut el 20D es mantindrà o anirà a la baixa com apunten algunes enquestes. Tot i que aquest cop tornarà a les urnes amb un context diferent del de desembre passat on el ‘qui’ va posar en escac la formació d’un govern, amb la nomenclatura de ‘Convergència’ i amb una llista que pot canviar el seu número u, sempre que es presenti un nou candidat per liderar-la, l’autocrítica que ha de fer el partit a l’hora de llegir els resultats del #TornObert a la militància ha de ser majúscula, sobretot perquè constata una desconnexió preocupant entre la direcció i la base que va des del missatge, passa per les accions polítiques i acaba en el posicionament ideològic.

El #TornObert dibuixa una formació de centre (45,3%) que sigui un espai de confluència ideològica (54,9%) amb una postura socialdemòcrata (28,3%). Un partit que defensa la dació en pagament (64,4%), que rebutja (70,1%) la reforma laboral que fou aprovada gràcies al seu suport l’any 2012, a favor de l’eutanàsia (50,1%) que sondeja seriosament la possibilitat de legalitzar les drogues toves (39%), amb un país que defensa que els nouvinguts tinguin els mateixos drets que els nadius a Catalunya (37,6%), amb un avortament lliure (42,6%) i amb un exèrcit supraestatal (44,4%). En resum, un espai que ara mateix treballa Esquerra Republicana i lidera amb un joc seductor cap a En Comú Podem.

Les preguntes que ens hauríem de fer són, escoltarà la direcció el resultat d’aquestes enquestes? Figures com Gordó, Homs, Rull, Turull o Santi Vila poden abanderar aquest nou moviment amb convicció? Si algunes coses constaten els resultats, és la sensació de manca d’atenció que ha rebut la militància i la desconnexió de la direcció en el rumb social del país, tot i que no hem d’oblidar-nos del discurs d’investidura del president Mas de caràcter clarament socialdemòcrata.

L’actualització de CDC ha de ser real, si la conclusió d’aquest procés és només un rentat ideològic estarem contemplant la refundació estèril d’un partit que fou hegemònic i no sap posar fi a les etapes anteriors.