Bandes tribut: rock en estat pur

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Frustrat per no haver viscut la teva joventut als 60 o als 70? Si poguessis demanar un desig seria acudir a aquell mític concert que la teva banda preferida va donar en el passat? No pateixis! Tot i no tenir cap màquina del temps, algunes sales de Barcelona et permetran (re)viure el millor del rock de la mà de les millors bandes tribut del país. Les vols conèixer?

Abbey Road: A ritme del quartet de Liverpool

Abbey Road caracteritzats com The Beatles – foto: abbeyroadbarcelona
Abbey Road caracteritzats com The Beatles – foto: abbeyroadbarcelona

Si ets un nostàlgic de The Beatles, has d’assabentar-te de quan és el pròxim concert dels Abbey Road. Aquests músics catalans “no són els Beatles però són com els Beatles”. En el seu espectacle trobaràs cabelleres dels seixanta, vestits confeccionats seguint el patró dels originals i un so idèntic al dels anglesos. El secret d’aquest últim punt és que Abbey Road utilitza el mateix model d’instruments que el quartet de Liverpool va utilitzar en la seva època. Els seus concerts, que repassen la trajectòria del grup entre el 1962 i el 1970, són tota una experiència estètica i musical rodona. Per alguna cosa són la primera banda tribut a The Beatles de parla no anglesa! Preparat pel Twist and Shout?

MOMO: el renéixer de Queen

Momo Cortés, líder del grup tribut a Queen MOMO – foto: beba33
Momo Cortés, líder del grup tribut a Queen MOMO – foto: beba33
- Publicitat -

Liderada per Momo Cortés, l’artista madrileny protagonista del musical I will rock youMOMO reviu cada nit els grans èxits de Queen. Una personalitat pròpia i una posada en escena explosiva són les claus del seu èxit. I no ho dic jo, ho diu el mateix Brian May que ha declarat en diverses ocasions que Momo és el tipus d’artista que “li hagués encantat al Freddy”, ja que el madrileny compta, en paraules del guitarrista, amb una “descarada qualitat, no coneix la por i canta com el mateix diable”. Va ser May qui el va escollir per liderar el projecte teatral, pel que l’espectacle en els seus concerts està garantit. Com diria Mercury: Show must go on...Ara és el moment de MOMO!

Smoking Stones: moves like Jagger

El grup Smoking Stones a un dels seus concerts – foto: Facebook Smoking Stones
El grup Smoking Stones a un dels seus concerts – foto: Facebook Smoking Stones

Si encara t’estàs estirant dels cabells per haver-te perdut l’últim concert de The Rolling Stones (o no tenies diners per anar a Cuba), no t’amoïnis. Els Smocking Stones estan disposats a fer-te pair la teva pena de la millor manera possible: fent un dels millors tributs a ses Majestats Satàniques. Porten ja gairebé 20 anys sobre els escenaris fent vibrar als fans de Mick Jagger i companyia, fet que els converteix en una de les bandes tribut més veteranes de Catalunya.  Ja han editat diversos discos, l’últim coincidint amb el 50è aniversari de The Rolling Stones, en el qual van participar artistes com Ariel Rot, Gerard Quintana o Leiva.

Manel Fuentes & The Spring’s Team: el tribut a ‘The Boss’ més mediàtic

Manel Fuentes a la pell de Bruce Springsteen
Manel Fuentes a la pell de Bruce Springsteen

A menys de 3 setmanes perquè Bruce Springsteen visiti Barcelona, t’animes a escalfar motors amb el Manel Fuentes més sorprenent? Els que seguiu la seva trajectòria com a presentador segur que ja coneixeu la seva passió per la música de The Boss. La veritat és que, deixant de banda el seu tir mediàtic i allunyat de la ràdio i la televisió, Fuentes presenta un espectacle enèrgic i emotiu que respira l’essència de Springsteen pels quatre cantons.

Acompanyat de 8 músics professionals (la seva particular The E-Street Band), Fuentes es permet el luxe d’interpretar les cançons fora del repertori més conegut de l’artista, fet que fa les delícies dels autèntics fans de Springsteen. Els seus 10 anys sobre els escenaris l’avalen!

Per als que sigueu fans de Bruce comentar-vos que, uns dies abans del concert a Barcelona, concretament aquest proper dissabte 30 d’abril, la sala  Luz de Gas rep a George MilesonEl músic i la seva banda seran els encarregats de celebrar el 35è aniversari del primer concert de Springsteen a Espanya recreant la mateixa playlist que el rocker va interpretar en 1981. Una oportunitat única!

Please: l’autèntica U2 Experience

La banda Please al complet durant un dels seus concerts – Foto: u2please.com
La banda Please al complet durant un dels seus concerts – Foto: u2please.com

I com el millor sempre arriba al final, el lloc d’honor d’aquest article el té Please. Més de 16 anys sobre els escenaris resumeixen una trajectòria irreprotxable a ritme dels grans èxits de la millor banda irlandesa de tots els temps, U2. Aquest quartet català va més enllà de ser un grup tribut. Els seus concerts són sinònim d’omplir la sala amb l’autèntica atmosfera d’U2. Compten amb una bona posada en escena, capitanitzada per Miki Fargas, el vocalista de la banda, que a més de clavar la veu de Bono, imita els seus gestos i s’atreveix fins i tot amb les adicions d’altres lletres a les cançons del repertori.

I és que la caracterització dels seus músics fa molt (i més si comptes amb l’Edu Zafra com a guitarrista, un autèntic doble de The Edge) però el que si fa de Please una experiència inoblidable, és la seva capacitat de connexió total amb el públic. La veu de Miki i el so de la guitarra de l’Edu, el baix del Miquel Àngel (Adam Clayton) i la bateria de l’Àlex (Larry Mullen Jr.) s’esvaeixen dintre de les teves oïdes, fent-te vibrar fins al punt de creure que de veritat estàs dins d’un dels concerts dels U2!. Uns rockers propers i emotius que no dubten en baixar de l’escenari a ritme de

Desire per sentir el caliu del públic que s’amuntega a la sala.
Desire per sentir el caliu del públic que s’amuntega a la sala.

A més Please ofereix també concerts en un format duet acústic, normalment a petites tavernes i terrasses, el que permet gaudir la música dels irlandesos d’una manera més intimista i melòdica. Sigui com sigui, assoleixen una cosa molt difícil: que repeteixis. Amb mi ja ho han aconseguit més de 10 cops!

He escoltat a la gent dir que les bandes tribut són meres còpies. Com n’estan d’equivocats! Les bones bandes tribut són una meravellosa oportunitat per reviure una cosa que, lamentablement o ja no hi és, o que es gaudeix en molt poques ocasions. Tenen el poder de convertir-se en aquella entrada que mai vas arribar a aconseguir, en aquell concert de joventut que recordes amb nostàlgia, en aquell moment de la vida on la música tant et va marcar. De veritat, recomano l’experiència. Jo crido: llarga vida a les Tribute Band!

 

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca