Dimarts 02 Juny, 2020

Quins llibres recomanen els representants públics per Sant Jordi?

Més llegits

Asfixia per un racisme assassí

L'assassinat de George Floyd a mans —més ben dit a genolls— de la policia a Minneapolis ha remogut consciències...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i...

La flama resignificadora

Bon dia (tot el dia), benvolguts lectors de Mirall. Feia temps que no apareixia la meua firma enlloc, les...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Molts diuen que Sant Jordi és el dia més bonic de l’any a Catalunya. Els carrers s’omplen de roses, llibres i vida, i els ciutadans surten a comprar-ne per regalar-ho als qui més estimen. Els representants públics catalans són els primers a celebrar també aquesta tradició, a la que animen a tots els ciutadans a participar llegint i regalant llibres. Si algun despistat encara no s’ha decidit per cap llibre, està de sort: els polítics recomanen quin regalar aquest Sant Jordi.

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va tenir prou amb l’exemplar de El Quixot que li va regalar Mariano Rajoy a la seva trobada aquesta setmana, i recomana el tractat del segle XVIII d’Abbé Dinouart L’art de callar -serà algun tipus d’indirecta?-. L’autor analitza la relació entre el llenguatge i la veritat i fa una defensa de la reflexió callada. Per si no us convenç, també recomana Blat, la primera novel·la de l’escriptor lleidatà Josep Maria Pagès.

El vicepresident del Govern i també líder d’ERC, Oriol Junqueras, opta per recomanar en aquesta diada la novel·la Els dies sense glòria, de Sílvia Alcàntara, que submergeix al lector en una història a través de la Glòria i el seu marit: ella està en coma, i ell, confús i desorientat, espera un miracle.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, convida a regalar Educar millor. Onze converses per acompanyar famílies i mestres, del periodista Carles Capdevila, un llibre que l’alcaldessa de la capital catalana recomana perquè posa en valor que l’educació va més enllà i és una tasca col·lectiva de la societat.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, recomana Un cel de plom, les memòries de la supervivent dels camps de concentració nazis Neus Català reconstruïdes per Carme Martí, lectura que coincideix en recomanar la titular de Governació, Meritxell Borràs, que també opta per la novel·la d’Anna Ballbona Joyce i les gallines. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, coincidint amb la temàtica, recomana L’Home a la recerca de sentit, de Viktor Frankl, en què el psiquiatre austríac relata la seva experiència com a presoner a diversos camps de concentració nazis.

La portaveu del Govern, Neus Munté, també recomana no un, sinó dos llibres: Blitz, del periodista David Trueba, i la nova edició amb material inèdit La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, que no podia faltar en aquesta llista de recomanacions per aquest Sant Jordi. Per la seva banda, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, comprarà Anar de debò. Els catalans i Espanya, de Borja de Riquer, que reuneix els escrits que ha publicat durant la darrera dècada sobre les relacions polítiques entre catalans i l’Estat, i la novel·la Jardí a l’obaga, de Blanca Busquets, que explica la història d’una família adinerada de Barcelona i la del seu humil masover. Casualment, dos llibres que versen sobre relacions entre el poderós i qui en depèn.

El conseller de Cultura, Santi Vila, recomana endinsar-se en els clàssics: una nova edició de El llibre de les bèsties, de Ramon Llull, i Jacint Verdaguer, una biografia, de Narcís Garolera i Marta Pessarrodona. El de Justícia, Carles Mundó, opta per Contes, de Jesús Moncada, mentre que la titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, es decanta per la novel·la Tot això ho faig perquè tinc molta por, d’Empar Moliner.

El titular de la cartera d’Interior, Jordi Jané, no descansa per Sant Jordi i comprarà En la piel de una yihadista, d’Anna Erelle, pseudònim d’una reportera francesa infiltrada a l’Estat Islàmic, i Quanta transparència podem digerir?, de Francesc Torralba. El conseller de Salut, Toni Comín, proposa repassar la història del capitalisme i les seves alternatives a Postcapitalismo. Hacia un nuevo futuro, de Paul Mason, i també el poemari Marinejant, de Pere Gimferrer, mentre que el titular de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, opta per Jo confesso, de Jaume Cabré.

Jordi Baiget no abandona les seves obligacions com a conseller d’Empresa i Coneixement i aposta per Un bon país no és un país low cost, de Miquel Puig, però també per la novel·la Gegants del gel, de Joan Benesiu. Una novel·la també és el que recomana la titular d’Agricultura, Meritxell Serret: Mala lluna, de David Marín, a més del recull poètic Gramàtiques de tardor, de Josep Santesmasses.

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Budó veu dins de “la normalitat d’un govern de coalició” les diferències entre ERC i JxCat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que les diferències entre ERC i JxCat sobre la...

Rufián defensa l’acord amb el PSOE perquè “l’alternativa és una extrema dreta”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat el pacte amb el govern espanyol perquè ERC s'abstingui a la sisena pròrroga de l'estat...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com una de les "mesures de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca