L’interior de la nit, una exposició de Huan Yu

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

夜 裡

Dijous 21 d’abril a les 20h
Espai AnGram, carrer de la Granja 23 (Barcelona)

Para el salvaje o para el niño los sueños son un episodio de la vigilia, para los poetas y los místicos no es imposible que toda la vigilia sea un sueño

Jorge Luis Borges

Els rostres de Huan Yu són els que manen la nostra realitat, la seva realitat. Arrossegada per l’estil més jove de la ciutat, per aquell que s’imposa sobre els altres, trobem aquesta sèrie de retrats, somiats, tenyits i expressats, per una jove pintora que demostra el seu talent i l’emergència de la seva carrera, sota la categoria del somni i el tema de la nit.

La vigília en la fosca és una tortura, és un purgatori dels fets del dia, jutjats per un tribunal suprem: l’insomni. En els moments de màxima calma, quan els llençols acullen l’amor i foragiten els fantasmes, quan sols la violència innata del desig ens persegueix, en aquells moments en què trobem la calma, també pot arribar la inquietud, la falta de criteri i l’insomni, la crisi, els plors i l’ofec de les idees. Les accions del dia, les accions de la nit, cerquen la seva resposta, el somriure que no ha estat concedit, l’amor de fa deu anys. Una ombra en una platja, un petó furtiu. Els rostres d’aquells a qui hem ofès i repudiat, aquells dels que hem oblidat el nom i no en sabem el futur. Aquells en definitiva que manen la nostra vida secreta de l’insomni.

L’altra cara de la moneda és la calma que sentim en aquest mateix interior de la nit, aquell mateix moment en què els músculs es relaxen, que les mans es troben i podem fruir en tancar els ulls i quedar-nos quiets, suaument gronxats per un pensament innocu. La delícia és gaudir d’un moment en què el somni ens reconstrueix, en què en lloc de ser jutge i part, som espectadors d’un teatre que és el nostre dia. Les cares galopen moviments harmoniosos i un cop desperts, en una festa, en una oficina, en un cafè, podem dir a l’altre que hem pensat en ella, que l’hem somiat, que un mirall l’ha reflectit.

L’interior de la nit són cares sense fons o rostres sense història, són moments del dia somiats i desapareguts al despertar-se, són allò que envolta la pintora i que a nosaltres ens transmet el seu somni, allò que ella ha vist i nosaltres ara apreciem. És l’interior de la nit, els habitants dels nostres somnis, l’espill del dia. Una nit, una cara sense fons.

- Publicitat -

L’interior de la nit és la tercera exposició de l’espai AnGram i la primera presentació d’una artista estrangera. Huan Yu exposa per primera vegada a Barcelona i ho fa de la mà de l’Espai AnGram i de Revista Mirall. Huan exposa una mirada oriental als rostres occidentals, ofereix una mirada desperta a fets que han succeït quan estàvem adormits, Yu Ting Huan exposa en aquesta mostra de retratats allò que no pot ser vist, copsa allò que és intangible i pinta allò que només podem veure a través d’un mirall, el nostre rostre.

Huan Yu
Huan Yu

Huan Yu va néixer el vespre del 23 de febrer de l’any de l’ovella, el 1991 i és una jove artista taiwanesa amant del perill i de l’aventura que s’acaba d’instal∙lar a Catalunya. La seva obra destil∙la el caràcter profund d’una mirada a l’interior dels rostres i de les màscares, i busca descobrir la veritat a través de la narrativa pictòrica. Huan Yu pinta bona part de les seves obres sota els cels nocturns de Barcelona transformant l’experiència que li ha suposat viure a Taiwan, a Corea, a Japó, a Itàlia o a Romania. La mirada que mostra el seu pinzell es nodreix del batec constant del canvi i del murmuri persistent que envolta les societats post-modernes. Mirar les seves obres és veure intencions que tan sols poden mostrar­se en el somni. Des dels retrats de colors fins a les ombres del cor.

- Publicitat -