La manifestació multitudinària del 8 de març recorre el centre de Barcelona

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Per Cristina Gironès, Júlia Massagué i Lucía Franco de Paz

Milers de persones es van manifestar ahir al vespre pel centre de Barcelona amb motiu del Dia de la Dona. La manifestació estava convocada a les 19 h a Plaça Universitat per diversos col·lectius feministes i va mobilitzar molta més gent que en convocatòries d’altres anys.

La marxa anava encapçalada per una pancarta amb el lema “Totes en la diversitat. Juntes contra el patriarcat i el capital”. L’ambient va ser festiu i estava dinamitzat per les Percudones que formaven un gran bloc de percussió i dansa. També es van fer pintades amb reivindicacions feministes. El recorregut acabava a la Plaça Sant Jaume que estava il·luminada de color lila i on la multitud de persones va arribar ballant i saltant al ritme dels tambors.

La manifestació es va desenvolupar sense incidents. Va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el líder d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch,  el d’En Comú Podem, Xavier Domènech i David Fernández, entre altres polítics.

- Publicitat -