El Grup de Dones de la UPF inicia el camí cap al 8 de març

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Per Júlia Massagué Castells

El Grup de Dones Feministes LTBIA+ de la UPF va encetar el passat dimarts una campanya de cara el 8 de març. Els objectius d’aquesta sónvisualitzar les dones que han lluitat per un món més igualitari i han conquerit l’espai públic, sovint oblidades, i positivitzar la paraula “feminisme”, que està estigmatitzada, igual que hi ha un “qüestionament constant de la lluita feminista”.A més, es proposen parlar en positiu, ja que “les dones que pateixen la violència masclista són víctimes però també supervivents”, segons una membre del col·lectiu.

Amb activitats com aquesta i amb la seva tasca dia a dia, volen apropar aquestes reivindicacions a tota la comunitat universitària i promoure l’apoderament de la dona en tots els espais.

1899850_458279277713800_982470407216659708_o
Membres del Grup de Dones en l’esmorzar de dimarts

La campanya va començar amb un esmorzar al pati Jaume I del Campus Ciutadella on els assistents es podien fer fotos amb cartells de donesque prenien com a referent o volien visualitzar. A més, s’ha posat en marxa l’etiqueta #elfeminismeetstu per tal d’agrupar aquestes fotografies i escampar-les per les xarxes, al mateix temps que es vol recordar que “cal seguir lluitant i queda molt per fer”.

Posteriorment, han organitzat un esmorzar amb el mateix format el dia7 de març al campus Poblenou així com un dinar popular el dia 8 al campus de Ciutadella, on es llegiran monòlegs i es farà una performance.

- Publicitat -

A més, UPF Igualtat, l’agent d’igualtat de la universitat, organitza unconjunt d’actes a la Universitat Pompeu Fabra fins al 8 de març, en els quals participaran organitzacions de la universitat com els Trempats de la UPF o UPFeMale.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca