Més de 100 persones es manifesten per “Sant Violentí”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Més de 100 persones es van manifestar ahir al barri gòtic de Barcelona en contra dels feminicidis. Coincidint que el diumenge 14 de febrer va ser Sant Valentí, la protesta es va convocar sota el nom de “Sant Violentí” i s’hi van escoltar consignes com “Sant Valentí: no és amor és control”. Novembre Feminista, un espai de confluència de dones que treballen per l’eradicació de les violències masclistes, convocava la concentració.

Aquest col·lectiu es troba dins de Ca la Dona, un espai de trobada i relació entre dones i grups de dones diversos. Altres entitats també van participar-hi, com els Iaioflautas o l’Associació Violeta que treballa amb dones víctimes de la violència de gènere.

La manifestació començava a portal de l’àngel i acabava a Plaça Sant Jaume, on com cada tercer dilluns de més la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere convoca unaconcentració per retre homenatge a les dones assassinades durant aquell mes. “Cada dia s’estan matant dones, i moltes no se sap, ja que no s’està donant informació”, deia una manifestant. Actes periòdics com aquest serveixen per “visualitzar” la problemàtica, deia una altra dona. Des de la darrera concentració fa tan sols un més, 9 dones han estat assassinades víctimes de la violència masclista. Per elles es va fer un minut de silenci, es van llegir els seus noms i es van dipositar nou flors al terra en record.

- Publicitat -

En la lectura d’un manifest es va denunciar el “silenci entorn els perpretadors de la violència i la no responsabilització dels agressors”, així com la manca de resposta institucional. La violència va més enllà de l’agressió fisica i per assenyalar-ho un col·lectiu feminista anomenat Moolaadé va fer una performance simulant una situació habitual en els carrers quan les dones són assetjades per part dels homes. Davant d’això, es va remarcar la necessitat  de “practicar l’autodefensa feminista” per fer front a aquesta violència masclista i “gaudir de vides lliures i lliures de violències”.

Manifetació contra els feminicidis
La pancarta que portaven les dones al capdavant de la manifestació.
- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca