Columnistes d’opinió contra cambrers de mala qualitat

Hola, sóc un escriptor postmodern, una vaca sagrada de pèl gris, però ai, ja no tinc idees. Per això prostitueixo la meva ploma en diaris de l’establishment i faig columnetes a tant la peça sobre formes de vida inferiors, com per exemple els cambrers immigrants que treballen a les franquícies per quatre euros. Per insultar i humiliar qui no es pot defensar en tinc prou comparant-lo amb un cambrer que no he conegut mai i que m’invento: un home del país, que es jubilava fent la feina, i anava sempre vestit de forma impecable, amb camisa blanca, corbatí i davantal. Un cambrer que prenia nota de memòria, duia la comanda ràpid i sense errors, i la servia amb moviments precisos. Oh, i sempre amb un somriure. Gràcies a aquesta falsa nostàlgia jo, que de jove vaig fer sexe, drogues i rock and roll, i tu, una persona decent, d’ordre, ben pensant, una persona que sempre ha jugat seguint les normes, ara a les nostres velleses ens podem trobar i passar-ho molt bé junts gràcies a una complicitat de prejubilats units en el menyspreu a l’inferior, al moreno, al nouvingut, a la púrria que embruta el paisatge. Jo et diré el que penses però no t’atreveixes a dir perquè la dictadura de la correcció política cohibeix la teva llibertat. Et proposo per tant començar amb el cambrer d’avui, que d’entrada sovint és una dona, vestit de qualsevol manera, que fa errors amb la comanda i quan serveix a vegades esquitxa. Per si fos poc a penes parla espanyol i fa veure que entén el català. Recorda, tu que ja tens una edat, i encara compres diaris de paper: la teva vida s’acaba, no has arribat a gairebé res més enllà del teu petit confort mediocre, i ho saps molt bé. Però no et preocupis: la meva ploma consagrada et distraurà i t’ajudaré a trobar moments en què tindràs el consol de sentir-te, per uns instants, superior, i això només pel preu d’un diari. No et pots queixar.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca