El fals autònom

És la figura de moda, les empreses contracten a un individu donat d’alta en el règim d’autònoms perquè faci una jornada laboral marcada. Aquesta jornada, a diferència de les altres, es paga a través d’una factura que el treballador facilita a l’empresa. Aquesta pràctica no és legal i és denunciable. De fet, es tenen totes les de guanyar en un judici.

Si jo fos un fals autònom, ho denunciaria? L’individu està disposat a entrar en una disputa judicial que, tot i que pot guanyar, li suposarà un cost econòmic? S’embolicarà ara a mossegar la mà que li dóna menjar? Qui està disposat a fer-ho?

Quan vaig parlar sobre aquest tema amb un company que ocupava un petit càrrec a l’Ajuntament de Barcelona em va dir, “és inadmissible, però pocs estan disposats a denunciar-ho”. És evident, però bé es poden distribuir inspectors de treball que ho revisin. La reflexió final era que sí, es pot fer, però oi que aquesta gent no està a l’atur? Oi que hi ha contractació?

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Forn demana relleus a l’independentisme: “Algunes persones s’han d’apartar”

El conseller legítim Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, ha demanat "relleus" als partits independentistes per superar la divisió: "Algunes persones s'han d'apartar i deixar...

Borràs farà president Aragonès en cas que ERC guanyi

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ha assegurat que farà president de la Generalitat Pere Aragonès en cas que ERC guanyi les eleccions del...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca