eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El fals autònom

  És la figura de moda, les empreses contracten a un individu donat d’alta en el règim d’autònoms perquè faci una jornada laboral marcada. Aquesta jornada, a diferència de les altres, es paga a través d’una factura que el treballador facilita a l’empresa. Aquesta pràctica no és legal i és denunciable. De fet, es tenen totes les de guanyar en un judici.

  Si jo fos un fals autònom, ho denunciaria? L’individu està disposat a entrar en una disputa judicial que, tot i que pot guanyar, li suposarà un cost econòmic? S’embolicarà ara a mossegar la mà que li dóna menjar? Qui està disposat a fer-ho?

  Quan vaig parlar sobre aquest tema amb un company que ocupava un petit càrrec a l’Ajuntament de Barcelona em va dir, “és inadmissible, però pocs estan disposats a denunciar-ho”. És evident, però bé es poden distribuir inspectors de treball que ho revisin. La reflexió final era que sí, es pot fer, però oi que aquesta gent no està a l’atur? Oi que hi ha contractació?

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  Des del 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció ens ajuda a continuar endavant.

  Els més llegits

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca