Anthony Blunt

El conegut historiador de l’art era homosexual, cripto-comunista, fill d’un sacerdot evangelista, bon-vivant i espia del KGB a Anglaterra durant la Guerra Freda. Era espia tenint accés directe al Palau de Buckingham. També era espia per l’MI5.

Era un cavaller anglès i com a tal duia un doble vida. Es descobriren abusos a menors, seducció d’alumnes, robatoris d’autoria, autentificacions de falsificacions (perdó per l’oximorón) estafes, la responsabilitat sobre la mort de 49 agents, xantatges al duc de Windsor, etc…

Al ser desemmascarat per Margaret Tatcher el 1979, ningú podia creure que un home tan elegant pogués ser un espia roig, un traïdor a la pàtria. Un noi nascut a la flor i nata de la societat, un noi que ho tenia tot per davant. Potser és allò que diuen, que els règims només cauen quan es corrompen al seu interior, quan es podreixen per dins i els cucs surten a la pell. O simplement creia en el comunisme. Així, només ens queda llegir Anthony Blunt. El espía de Cambridge de Miranda Carter

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca