Hugo Pratt

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El dibuixant i narrador venecià, és confon masses vegades amb el seu personatge estrella: Corto Maltese, un soldat de fortuna amb residencia a Hong Kong. La vida dels dos s’entrellaça, les aventures retraten el seu moment històric i en els dos casos, la llegenda, la irrealitat entra a les seves vides.

Hugo Pratt va viatjar amb la seva família de molt petit cap a Etiòpia, recentment conquerida per la Itàlia feixista. Tingué aventures pels set mars i teòrics com Umberto Eco parlaven d’ell. Les seves fotografies amb gavardina fan que sigui ell mateix, Corto Maltese.

De vegades la millor manera per crear és imitar una cosa i portar-la a l’extrem. El Quijote riu de les novel·les de cavallers del seu temps i ara és un èxit. Family Guy riu de la família Simpons i és millor que el producte de Matt Groening. Perquè Hugo Pratt no podia portar el seu personatge a l’extrem i fer unes aventures genials?

- Publicitat -