Capelles, usos i costums

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

En les diferents reunions del món de l’art, hi ha una constant que mai falla, les capelles. Entendrem per capella a un cert grup, amb un ideari i praxi més o menys similar. Aquests grups, tenen capitosos, oficials i soldats, així com rituals propis. Els podem trobar en unes galeries i museus o centres d’art i no ens uns altres. Tenen uns interessos orgànics i cuiden els seus interessos així com els seus membres amb urpes i els seus tentacles tendeixen a engolir certes parts de l’administració. No només es troben al món de l’art. Qualsevol grup humà amb uns interessos propis també actua així.

El problema no és que existeixin. El problema és no ser-ne part de cap. Si els teus interessos són iguals als de més gent, t’hi has d’unir, ja que els interessos han de confluir, com diu la dita més que tronada, la unió fa la força. No ens n’hem d’avergonyir. Qui postula contra aquests grups, postula contra els altres grups que li fan la competència, no contra  la gent que s’uneix per uns interessos determinats. No es tracta de ser pur, no es tracta de ser cínic, es tracta de ser pragmàtic.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca