Capelles, usos i costums

En les diferents reunions del món de l’art, hi ha una constant que mai falla, les capelles. Entendrem per capella a un cert grup, amb un ideari i praxi més o menys similar. Aquests grups, tenen capitosos, oficials i soldats, així com rituals propis. Els podem trobar en unes galeries i museus o centres d’art i no ens uns altres. Tenen uns interessos orgànics i cuiden els seus interessos així com els seus membres amb urpes i els seus tentacles tendeixen a engolir certes parts de l’administració. No només es troben al món de l’art. Qualsevol grup humà amb uns interessos propis també actua així.

El problema no és que existeixin. El problema és no ser-ne part de cap. Si els teus interessos són iguals als de més gent, t’hi has d’unir, ja que els interessos han de confluir, com diu la dita més que tronada, la unió fa la força. No ens n’hem d’avergonyir. Qui postula contra aquests grups, postula contra els altres grups que li fan la competència, no contra  la gent que s’uneix per uns interessos determinats. No es tracta de ser pur, no es tracta de ser cínic, es tracta de ser pragmàtic.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca