Enciclopèdia de les coses que mai no han existit

Res del que si descriu ha existit mai, però d’ençà que va aparèixer aquest llibre a la meva llibreria he viscut meravellat. Dic que va aparèixer un dia, ja que un llibre així no es compra o regala. Apareix. Desapareix. S’oblida i es recorda. Jo mateix em sorprenc mirant-la de reüll des de l’escriptori per saber si encara hi és, per saber si encara no m’ha deixat. Un dia es va trencar el llom, jo no ho vaig veure, ningú el va tocar, però en aquest tipus de llibres passen aquestes coses, simplement passen.

L’enciclopèdia m’enlluernava, em feia estar a terres arcaiques i oblidades. Feia que els secrets dels viatges de Gulliver (escrits per exercir la sàtira sobre els anglesos) fossin tal ment reals. Les il·lustracions de Robert Ingepen convertien la Casa de Caçadors en un lloc de malson i que tingués por del Wendingo. La llegia tota sencera, entrada per entrada i llavors em preguntava per la tristor d’un món sense tots aquells llocs, éssers i criatures xocant entre si. Però en passejar per un bosc del Vallès, en aquest cas un bosc secret, sentia una pinya caure cosa que demostrava irrefutablement l’existència, de gremlins, elfs i nans.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca