Botero és un mal pintor

Em podran dir el que vulguin, però Botero és un mal pintor. Amb els vins sol passar que encara que hom no sigui un expert enòleg, pot entendre el bon gust d’un vi, el pot apreciar i fins i tot distingir entre un vi dolent i un bon vi. No sabrà potser, si la fusta de la bóta on ha fermentat és de roure o de pi, però l’apreciarà.

Fernando Botero és un mal pintor per aquest motiu, he vist els seus quadres i quan els degustava com un bon vi, m’han deixat un gust horrible. He trobat les seves formes aberrants i la pinzellada naïf, com si una gran falla valenciana fos retratada en una pintura. Hi haurà a qui li agradarà, però al meu entendre no tenen cap gràcia. No és com per exemple Basquiat, que en la lletjor dels seus quadres veiem coses, notem que hi ha un gran creador al darrere. Però amb Botero això no passa, només veig quadres estàtics, quadres que idolatren l’obesitat mòrbida i no la tracten com un problema, sinó que en fan gala. Com a Los Fusilamientos, on veiem les bales estàtiques volant cap al seu objectiu, però a mi aquestes bales sempre m’han semblat ungles trencades, com si algú s’hagués rosegat els dits i els escopís com una metralladora.

Fernando Botero ha venut molts quadres i el seu estil s’ha tornat inconfusible, potser és per això, potser va trobar una manera de fer diners i ha fet negoci. Però per això mateix sempre serà un mal pintor.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Forn demana relleus a l’independentisme: “Algunes persones s’han d’apartar”

El conseller legítim Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, ha demanat "relleus" als partits independentistes per superar la divisió: "Algunes persones s'han d'apartar i deixar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca