L’error de l’ANC

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Súmate ha decidit, arran de l’assemblea extraordinària del dissabte passat, no anar a la manifestació d’aquest 22 de novembre convocada per l’Assemblea Nacional Catalana. La decisió, segons el meu parer, és totalment encertada davant el creuament de declaracions de membres de Convergència Democràtica durant aquests últims dies per pressionar a la CUP.
 
Mas-Colell en un article al diari ARA, Homs a Els Matins de TV3, l’amenaça de noves eleccions i el tuit que apareix i desapareix del compte de CDC en els quals es deia que la CUP estava al costat de PP, PSC i C’s és només una petita mostra de l’escena que es pot viure aquest diumenge en la concentració convocada per l’ANC. Una manifestació explícita de pressió cap a la CUP. Un posicionament que a les entitats sobiranistes no els hi convé, ja que han de mantenir neutralitat davant els partits polítics i més en un procés de negociació que a poc a poc augmenta la temperatura. Si els ànims s’escalfen, fes una crida a la calma.
El tuit esborrat del compte de CDC
El tuit esborrat del compte de CDC
 
La diferència
 
No es pot comparar aquesta concentració amb la de l’any passat que va preparar l’entitat sobiranista en la qual reclamava unitat per posar les urnes el 9 de novembre. A diferència d’aquella, en aquesta el president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha demanat un acord a Junts pel Sí i la CUP per abans del 27 de novembre, amb total coneixement que la CUP decidirà en l’assemblea del 29 el seu posicionament. Les bases de la CUP poden considerar una falta de respecte que, sabent que la reunió està prevista per al 29N, es posi una data límit anterior per arribar a un acord. S’ha de respectar el funcionament del partit i el seu ritme.
 
Hi haurà acord
 
El debat està centrat en si hi haurà noves eleccions i el focus apunta a la CUP, tanmateix els únics que exposen aquest escenari són els dirigents de CDC. Tant la CUP, com ERC i la gran majoria de Junts pel Sí han rebutjat una nova convocatòria, ja que el mandat del 27S serà escoltat i respectat. Hi haurà acord, malgrat la posició frontista dels impacients. Recordem l’anunci de campanya de la CUP: “anaven lents perquè anaven lluny”.
- Publicitat -