La investidura, com una eliminatòria a doble partit

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Estem bastant malacostumats a aquella la famosa cita de Groucho Marx que diu allò de “aquests són els meus principis, si no t’agraden, en tinc uns altres”. El que hem vist avui al Parlament de Catalunya és el que s’autodefineix com “nova política”, és a dir, defensar una promesa electoral.

Com si això fos una eliminatòria, aquesta setmana hem assistit al partit d’anada per la investidura del president de la Generalitat. El partit de tornada es farà un cop la CUP el 29 de novembre replantegi la situació amb una trobada que pot constituir-se com una assemblea nacional oberta. El partit de tornada serà amb un nou context, si les bases de la CUP accepten l’oferta de Junts pel Sí, la política guanya per tres raons:

1.- La CUP haurà complert la promesa electoral.
2.- El nou acord serà ratificat per les bases del partit, els principis segueixen intactes.
3.- Junts i la CUP hauran traçat la base del procés constituent que ha de culminar en 18 mesos.

El pròxim ple per a la investidura és exactament el mateix que la tornada d’un partit de Champions League, saps on has fallat en l’anada i quina estratègia cal seguir per guanyar. En aquest cas, per tenir un govern fort amb una legislatura estable.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca