Hi ha una oferta de treball per a tu

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Crec que si em poso a comptar el nombre de cercadors i agències de treball que tenen el meu CV penjat superaré els dits de les meves dues mans. Infojobs, Jobandtalent, Trovit Empleo, Linkedin, Borsa de treball… Per dir-ne alguns.

La majoria d’ells compten amb un servei d’alertes d’ofertes que, a priori, dóna la sensació que és complet i fidel al teu perfil. Determines la zona, el tipus de feina, la jornada laboral… Vaja, una base de dades fantàstica. La pregunta és, per què les ofertes de feina que envien quasi mai tenen relació amb res del que has sol·licitat? De què serveix concretar la pestanya de comunicació i màrqueting i la província de Barcelona si les ofertes que t’ofereixen són de tècnic industrial a Salamanca?

És evident que el funcionament d’aquestes agències a l’hora d’enviar correus és la de difondre ofertes, siguin les que siguin, perquè acabis visitant el seu web. El problema rau en què ara, cada cop que rebo aquest correu, abans d’obrir-los penso: a on m’enviaran ara?