“08:46”, el joc de realitat virtual sobre l’11-S

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Hi ha una nova app de realitat virtual que permet experimentar els esdeveniments del fatídic 11 de setembre del 2001 –més conegut com a 9/11 als EUA– des de la perspectiva d’un treballador de les oficines de la Torre Nord del World Trade Center (WTC). El nom d’aquesta app, “08:46”, és una clara referència al temps exacte d’impacte del primer avió d’American Airlines a la Torre Nord entre els pisos 93 i 99.

Els creadors d’aquesta app han explicat a MIRALL que “va ser dissenyada i desenvolupada per un projecte acadèmic” i a més a més afegeixen que “ens ha costat tres mesos de feina dur-lo a terme, som un equip petit de sis persones i hem comptat amb la col·laboració especial de dos actors que ens han ajudat a posar veus i a capturar el moviment”.

08.46

“Hi hem dedicat moltes hores de recerca per tal de poder recrear de la manera més acurada possible els escenaris i atmosferes dinàmiques dels diferents pisos i oficines” explica el director creatiu de l’app, Anthony Krafft. “Hem entrevistat supervivents del WTC per tal de plasmar els diferents espais i també hem parlat amb periodistes”, afegeix. Tot l’equip coincideix però que l’escena més complicada de representar “va ser la final perquè o bé s’acaba en una fosa en negre o bé el protagonista es precipita per la finestra” certifiquen. També recorden que “el protagonista del joc treballava a les oficines dels pisos superiors i per tant no funcionaven els ascensors i les escales estaven bloquejades”.

- Publicitat -

L’app ja ha rebut algunes crítiques que la titllen de mal gust o, fins i tot, d’explotació del tràgic succés. Els creadors però insisteixen que no tenen cap intenció malèfica “nosaltres no volem obtenir beneficis econòmics, és un projecte que té com a objectiu recordar l’11-S i també les víctimes”, aclareix Krafft. “L’11-S ha canviat, en escala global, la manera de fer política i també ha influït molt en la geopolítica d’avui. Els fets del World Trade Center han introduït canvis també pel que fa a la nostra manera d’interactuar socialment”, argumenta.

A més a més, també han explicat a MIRALL que durant les diferents entrevistes que van realitzar als supervivents “a la majoria els semblava bé que féssim aquest exercici per tal de recordar els fets” comenta el director creatiu, “de moment, només hem tingut notícies de dos supervivents que no els ha fet massa gràcia que hàgim desenvolupat aquesta app”.

L’app forma part d’un projecte dut a terme pels alumnes de la prestigiosa escola francesa École Nationale du Jeu et des Médias Interactifs Numérique, ENJMIN i es pot descarregar gratuïtament. També es poden veure diferents tràilers al seu canal de Youtube.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca