El senyor dels Anells

Una aventura és una aventura. No té més sentit. Un noi surt de casa seva. Té una missió, no l’aconsegueix i cau en mil i un paranys. Un oracle fa una profecia. Tots els seus esforços són en va i quan està a punt de rendir-se troba forces en els altres i aconsegueix el seu objectiu. Torna a casa i ja és un heroi.

Si hi ha interpretacions cabalístiques del Senyor dels Anells és perquè algú no ha entès que és una aventura. Però també perquè Tolkien era una persona culta i tenia certs referents com a professor universitari, catòlic i anglès.

És normal que davant de l’holocaust de les guerres mundials escrivís sobre mons imaginaris. També ho feia Jules Verne, en el seu cas no suportava la seva dona. Això no treu mèrit a la seva obra, però tal com va dir ell mateix, l’anell era un mecanisme per accelerar l’acció. Les aventures són per gaudir-les, si després les podem analitzar simbòlicament sempre és millor, però estan i són fetes per llegir-les no per estudiar-les.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca