El passat sempre és pitjor

El passat està sempre literalment mort, el futur mai neix. Borges afirmava que sempre vivim en un present continuu. Però els nostres records són traicioners i ens amaguen la veritat, la distorcionen. La melancolia de les velles festes, on no podíem riure per la tensió de tenir algú estimat i no correspost al costat, ens matava. Les infancies són regídes per grans terrors i plenes d’episodis patètics.

Al cap dels anys pensen que eren temps bons, oblidem tot allò dolent i ens espantem per un futur incert. Projectem en el futur la nostra melancolia del pasat i traïcionem la seva naturalesa. El futur serà diferent, serà un país per explorar, no per construir amb els nostres records.

El passat sempre serà pitjor per una simple raó, mai podem saber el que passarà, no existeixen els oracles i segurament, les coses ens aniran millor, ja que tindrem tan assumides les nostres pors, que ja podrem afirmar-les sense desenvolupar traumes.

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca