El passat sempre és pitjor

El passat està sempre literalment mort, el futur mai neix. Borges afirmava que sempre vivim en un present continuu. Però els nostres records són traicioners i ens amaguen la veritat, la distorcionen. La melancolia de les velles festes, on no podíem riure per la tensió de tenir algú estimat i no correspost al costat, ens matava. Les infancies són regídes per grans terrors i plenes d’episodis patètics.

Al cap dels anys pensen que eren temps bons, oblidem tot allò dolent i ens espantem per un futur incert. Projectem en el futur la nostra melancolia del pasat i traïcionem la seva naturalesa. El futur serà diferent, serà un país per explorar, no per construir amb els nostres records.

El passat sempre serà pitjor per una simple raó, mai podem saber el que passarà, no existeixen els oracles i segurament, les coses ens aniran millor, ja que tindrem tan assumides les nostres pors, que ja podrem afirmar-les sense desenvolupar traumes.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca