Aznar, un gra de pebre

Per a molta gent de la meva generació José Maria Aznar és una figura política que no ens queda gaire lluny però que recordem amb certa divagació. Quan parlava català en la intimitat i s’unia a Bush i Blair en el pacte de les Açores amb prou feines arribàvem a la quinzena. Em sorprèn gratament que alguns vulguin recuperar la seva figura per combatre l’independentisme a Catalunya, serà una noble lliçó d’història per descobrir un personatge que es queda curt davant la primera línia del Partit Popular que, segons les enquestes, seguirà governant fins al 2019.

La meva generació ha descobert figures destacades com Mariano Rajoy, l’home que va engegar el recull de quatre milions de firmes contra l’Estatut amb el famós “firmi contra Catalunya” i que res ha fet per resoldre l’encaix. El líder de la campanya de la por que ell mateix ha boicotejat per manca de comprensió lectora de la Constitució. José Ignacio Wert, antic ministre de Cultura i Esport i ara cap de la Delegació Permanent d’Espanya a l’OCDE que pretenia “espanyolitzar” els alumnes catalans i tirà endavant una llei d’educació que saltava les competències de la Generalitat. I com oblidar-se del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, conegut per fer pressupostos que inverteixen un 8% menys del PIB català i que es vanta de rescatar Catalunya a través del FLA. Un fons de liquiditat que explicava metafòricament molt bé un membre de la CUP: “A la família tots posem diners en un pot, quan en necessito, mons pares em donen una part d’aquests que després he de retornar amb interessos. Generalment acostumo a necessitar el que aporto, així que pago per tenir allò que és meu…”.

En terreny català, per la seva part, la figura del Partit Popular que despunta i sembla tenir per davant un llarg recorregut és Xavier García Albiol, qui fou alcalde de Badalona i que remou el seu electorat a través de consignes racistes. La seva antecessora, Sánchez Camacho, serà coneguda per aquell episodi al restaurant La Camarga del còmic ‘Mortadelo y Filemón’.

Amb tot aquest historial, per a la nostra generació, topar-nos amb un expresident del govern espanyol que afirma “Catalunya no pot seguir unida si no segueix sent espanyola” ens sembla un gra de pebre davant un plat de xili. Aznar no torna, perquè mai ha marxat. Com ell mateix afirma. Amb les noves figures ens hem de preguntar, com serà el següent? El llistó és exigent.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca