Les enquestes del 27S

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Abans d’iniciar-se l’actual campanya electoral pel #27s, em van mostrar una enquesta interna d’un dels partits favorables a la independència. En ella es veia de manera clara com la intenció del vot marcava una tendència a no aconseguir la majoria absoluta per part dels partits independentistes (Junts pel Sí + CUP). No la penso reproduir perquè han passat molts dies i els successos s’han acumulat en els últims dies, però no amaga que els partits independentistes no les tenen totes.

Aquest fet es contraposa a la campanya que s’ha iniciat des de diferents mitjans de comunicació afins al govern espanyol. No us sembla un tant curiós que publiquin en portada que l’independentisme guanya a Catalunya? Donar per vencedor a un bloc o a un altre pot resultar bàsic de cara a la mobilització d’una part de l’electorat català.

Aquestes enquestes s’afegeixen a l’agra campanya que ha iniciat el govern espanyol per desmuntar tot l’aparell independentista. Només cal recordar les últimes actuacions en mode de por ja sigui a través de la banca o bé de líders internacionals. Però tot plegat no ajuda a arreglar ni molt menys el problema, senzillament l’agreuja i manipula una part de l’electorat.

La manipulació és ben clara, sinó observeu el cas que vaig poder viure de primera mà durant les últimes eleccions del govern espanyol. Per coses de la vida, vaig ser designat president de mesa. Durant aquella jornada vaig viure algunes anècdotes. Una de les que més em va cridar l’atenció va ser quan va venir una senyora gran i va dir que només volia votar pel senat. Aquella senyora, va votar “para los que gobiernan”, però realment sabia què venia a fer i què votava?

- Publicitat -

Aquest és un petit exemple que vaig viure de primera mà ja fa uns anys, però vista la campanya que ha endegat el govern espanyol amb pors, pronunciaments, campanya periodística i sondejos a favor d’una majoria absoluta de l’independentisme, què podem esperar? Sens dubte que la manipulació és la seva gran arma per influir en segments de la població que no segueixen el dia a dia polític i que fan cas de les amenaces emeses pel govern espanyol.

Segurament que més d’un al llegir-se aquest article em dirà que aquesta estratègia del govern espanyol forma part del joc de la política. Ho crec i en sóc totalment conscient, però jugar d’aquesta manera amb el vot de la gent no crec que sigui l’estratègia més oportuna per adoptar en aquests moments transcendentals per Catalunya.

D’aquí a una setmana coneixerem el resultat definitiu de les eleccions més transcendentals per Catalunya. És l’hora de manifestar-se a les urnes i deixar de banda la campanya empresa pel govern espanyol. Espero que no hi hagi més difamacions durant els propers dies, però veient com s’està desenvolupant tot el joc brut i subterrani, no tinc cap mena de dubte que el poble català expressarà el seu desig a través de les urnes. Quan hagi parlat, espero una reacció a l’alçada del mandat dels catalans perquè s’arribi a una entesa.

Les enquestes del #27s quedaran en l’oblit. Però la campanya de manipulació i por per part del govern espanyol no s’ha d’oblidar. Per aquest motiu és molt important que la gent voti sense ser coaccionada, sense cap mena d’informació interessada i mostrant la seva clara voluntat. D’aquí uns dies sabrem quin és el discurs que guanya, si el de la por o la dels catalans.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca