Ànims

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Més de dos milions d’espanyols viuen a l’estranger, a aquests s’ha de sumar els que no estan registrats. La gran majoria d’ells, entre els que m’incloc, no han marxat de turisme ni per viure una experiència introspectiva. Han marxat per obligació. Han marxat perquè l’atur juvenil, la crisi i sobretot les poques perspectives d’un futur els han empès a marxes forçades cap a les fronteres. Som valents.

Tanmateix, avui m’agradaria parlar d’aquells que s’han quedat. Aquells que malgrat el panorama, lluiten cada dia per trobar una oportunitat negada. Els que combinen els papers dels cursets o classes d’idiomes amb els currículums. Els que, encara que sigui vivint amb els pares o en un cub de 3 metres quadrats, no tiren la tovallola.

De vegades el que és fàcil és marxar. Qualsevol cosa serà més senzilla que haver-se d’enfrontar dia rere dia a feines amb sous insultants, al silenci d’aquella oferta de la que mai trucaran o a escoltar les paraules enverinades de polítics que prometen aire. Les temptacions són molt fortes, maleta i vida nova. No obstant això, aquí segueixen. Al peu del canó. Si se’ls hi nega un futur, encara el busquen amb més ganes. Per cada porta que els hi tanquen, en volen obrir tres de noves. Cada desil·lusió només els fa caminar cap a endavant. No ens enganyem, la fuga de cervells només és a les esferes polítiques.

Al nostre país queden persones intel·ligents, perspicaces i valentes que quan tot pinta negre, agafen un pinzell blanc. El valor que manca a aquells que manen, rabassa en molts joves que han decidit quedar-se i aixecar el país. Que no es rendeixin. Ànims.

- Publicitat -

Breus

El Fase Cultura a Lleida tanca el cap de setmana amb més èxit d’assistència

La Paeria ha organitzat aquest estiu una seixantena d'activitats culturals, gratuïtes amb reserva prèvia, en el marc del 'Fase Cultura'. Aquest cap de setmana...

Aquestes són les mesures amb les quals es fara la verema DO Empordà

La Denominació d'Origen (DO) Empordà afronta la seva verema més "especial" per la situació sanitària generada per la covid-19. Els cellers de la comarca...

Ecologistes de Catalunya dona un toc d’atenció al Govern

Ecologistes de Catalunya denuncia "passivitat" del Govern davant els "nivells d'alerta" per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia "després de la...

Acció Exterior atén més de 3.000 catalans atrapats a l’estranger durant la pandèmia

El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha atès 3.009 catalans atrapats a l'estranger durant la pandèmia de covid-19. El comitè d'emergències posat...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca